Kitap Filistinli bir çocuğun ilkokul çağlarından başlayarak ileri yetişkinlik çağına kadar neler yaşadığını anlatıyor. İlk bölümlerde İsrailin Filistinlilere yaptığı zulümü, işkenceyi açık açık insanın önüne seriyor. Fakat kitabın kahramanı Ahmet Hamidin Yahudi bir profesör ile birlikte çalışmaya başladıktan sonra seyri değişiyor bence. Sanki Filistinlilerin haklarını savunması önemli değilde yahudilerle baris içinde yaşaması daha önemli. Yani Yahudilerin dediklerini yaparlarsa daha düzgün bir hayat yaşayacaklarmış gibi anlatıyor. Ayrıca Ahmetin kardeşi Abbas abisinin yaptığını davranışlara karşı çıkınca Abbasın yaptıklarını yanlışmış gibi göstermiş. Hamas'tan terör örgütü olarak bahsediyor fakat İsraillilerin yaptıklarına terör demiyor. Kitabı okurken ilk başlarda Filistinlilerin yaşadığını objektif bir şekilde anlatacağını İsrailin bir terör örgütü olarak bahsedeceğini düşünmüştüm. Belki bir kısmından sonra hayal kırıklığına uğradım. İnsanları kitaba bağlamak için Filistinlilere yapılanları İlk başta açık açık anlatsa da kitabın sonlarına doğru yazarın asıl düşüncesini ortaya koyduğunu düşünüyorum. Tavsiye edebileceğim bir kitap değil.