Mükemmel kurgulanmış bir kitap,
Asla sıkmıyor, olaylar abartılmıyor ve güçlü bir kadın karakter görüyoruz karşımızda. Görmekle kalmıyoruz, onu keşfediyoruz, onu canlandırıyoruz.
Her sahne, üzerine düşünülmüş, planlanmış olduğu fazlasıyla belli, tam "Daha ne olabilir ki?" Dediğin an bile yeni bir şey oluyor ve bu olayların üst üste gelmesi asla sıkmıyor.
Mesela, bazı kitaplarda olaylar üst üste gelince geri de kalan olay unutulur. Böyle çok fazla kitap okumuş, duymuştum. Ama Bronz'da, yeni olay bule eski olayın bir kıvılcımı.
Kitabın tek sıkıntısı ise 2. Kadın muamelesi gören kadının ana karkater yanı Hisar olması.
Karakterlerimizden bahsedecek olursak,
Ana karakterimiz, travmatik (wattpad'in milli geçmişi.) bir geçmişi olan Hisar, kadınımız güçlü ve başı kolay kolay edilecek bir kadın değil.
Diğer ana karakterimiz, Bronz. Acaba artık Bronz'un gerçek ismini ogrenebilsek mi? 3. Kitap yayınlanacak ama hala ismini öğrenemedik... Bu durum aklıma çok sayıda teori getiriyor.
Karakterimiz, zeki, kurnaz. Diğer ana karakterimizden aşağı kalır bir yanı yok.
Güçlü kadın karakteri kendini belli etsin diye partnerini(şüpheli) geri plana atacak bir durumunda olmaması kitaba eksi kazandırmıyor.
Tam kadro ise mükemmel. Ana karakterler iki kişi değil daha fazla. Ama hepsinden ayrı ayri bahsetmek yerine genel bir yorum yaparsam hepsinin ayrı bir hikayesi var. Hepsi birbirinden güçlü.
Kitabın tek eksisi, 2. Kadın muamelesi gören başrol kadınımız. Onun dışında kitapta göze batan kötü kurgulanan bir karakter ya da olay yok. Hepsi birbirinden mühtiş.
Kitaba puan verecek olursam ise: 10/9,5 derdim
Önerdiğim bir kitap.