·368 syf.···Okunma: 18 Ekim 2024 12:23 Çaresiz Atış kitabın yorumuyla geldim. Kitabı genel olarak sevdim aslında ama sıkıldığım yerler de oldu. O yüzden biraz benim için ortama ortalama kaldı diyebilirim.
Kitabın konusu kısaca ;Mary, Leo ‘dan geçmişte aralarında geçen bir takım yanlış anlaşılmalar sebebiyle nefret ediyor. Hayat onları liseden sonra komşu olarak bir araya getiriyor. Evindeki tadilat sebebiyle Mary bir süre evsiz kalınca Leo arkadaşlarının evine taşınıyor. Aynı evin içerisinde ondan nefret edip hem de onunla vakit geçirmekten keyif almak arasında yaşadığı ikilemle birlikte çiftimizin başına gelenleri okuyoruz.
Kitabı ilk yarısını okurken gerçekten zevk aldım. Nefret duygusunu çok güzel vermişti yazar. Mary’nin duygularını çok net hissediyorsun ve ona hak veriyorsun. Leo da aslında hoş bir karakterdi. Geçmişte hatalar yapsa da (tabii farkına varmadan yaptıkları da var )yine de bebek gibi seven güzel bir karakterdi. Ancak geçmişte yaşananlar masaya yatırıldıktan sonra daha doğrusu birlikte olmaya başladıkları sahnelerde okurken çok zevk almamaya başladım. normalde sevdiğim romantik komedi kitaplarda böyle olmaz birlikte oldukları sahneleri okurken inanılmaz zevk alırım ama bu kitap da olmadı. Bu biraz da okur deformasyonu olabilir ama daha bir farklılık olsun isterdim.Bir de Spoiler olacak bu kısım o yüzden uyarımı yapayım böyle her kitapta yazar bir ayrılık klişesi yazar ya bu kitapta da öyle bir şey yazmış ama yani bence orada Leo’nun yaptığı çok yanlış bir hareket değildi sevdiği kadını savundu aslında sonrasında kendi de bunu fark etti ama yani biraz ona fazla tepki verdiğini düşünüyorum .Leo’nun üstüne gereksiz gitti, karakterler arasında Leo kesinlikle daha güzeldi.
Smut sahneleri iyiydi, yazarın bu noktada kalemini beğeniyorum zaten. Uyarımı da yapıp yorumumu bitiriyorum.