Leydi Gloria Wizard; yüksek ve korunaklı duvarlarla çevrili sarayında, gözlerden ve ona dokunabilecek her türlü elden uzak bir şekilde büyütülmüştür. Gördüğü kâbuslar ve duyduğu sesler yüzünden aklının uç sınırlarında gezerken, onu karanlıktan koruyan büyünün zırhı hiç beklemediği bir anda, Yüzyılın Balosu'nda kırılır.
Gloria, bir anda kendisini prensin nişanlısı ve lanetli kralın yüzyıllardır beklenen leydisi olarak bulduğunda ise gerçek artık ondan kaçmak için fazla yakındadır.
Güzeller güzeli leydi, bir tercih yapmalı ve evrenin kaderini baştan belirlemelidir…
Yakışıklı bir prens mi, korkunç bir kral mı?..
| Çok fazla güzel çirkin uyarlaması okuduğum için beklentimi çok yüksek tutmadım ama çok güzel işlenmiş bir kitapla karşılaştım. Biraz slow burn ilerliyor diyebilirim. Çoklu karakterin bakış açısından okuyoruz. O yüzden daha keyifli ilerliyor. Tabiki en keyifli Damon'un bakışından okumaktı. Karakterin verdiği vibe çok güzeldi. Yüzyıllardır cadının lanetinin etkisi altında ve bunu sadece gerçek aşk bozabilir. Tabi kim çirkin bir canavara aşık olur ki? Damon'da buna inanmıyor. Ta ki ilk valste Gloria ile mühürlenene kadar... Bir yandan da Prens'in nişanlısını bırakmak istememesi var. Laneti ve anlaşmayı bilmesine rağmen. Çok sinir bozucu bir adamdı... Kitap çok güzel bitti diyemem umarım en kısa zamanda ikinci kitap çıkar, eğer varsa... Yoksa eyvahlar olsun krndkdke. Yazarın kalemi de en son hatırladığımdan çok daha gelişmiş durumda. Çok beğendim.