···Okunma: 16 Aralık 2024 00:22 The Union of International Associations, 1907 yılında kurulmuş. Kendisini 'tek bir dünya devleti' için çalışan bağımsız, gönüllü ve sivil toplum kaynaklı organizasyonlar arasında köprü olarak tanımlıyor.
Bu hedef doğrultusunda çalışanlar arasındaki iletişimi sağlamak için çok sayıda kitapçık ve rehber yayımlıyorlar. Özellikle üç ciltlik 'The Year Book of International Organizations' adlı eserleri 200 ülkeye yayılmış 25 bin dolayındaki organizasyon hakkında çok kapsamlı bilgiler veriyor. Böylesi büyük çaplı işler yapan gizemli bir oluşum hakkında da bir araştırma yapılması gerekiyor. Bununla birlikte böylesi devasa yayın işine giren ve bir şekilde 'Gizli Kardeşlik'in hedeflerine hizmet eden oluşumların propagandasını yapan bir kurumun, arkasındaki mali desteği de göz önünde bulundurursak, 'Gizli Kardeşlik bünyesinde olduğunu iddia edebiliriz. Bundan da önemlisi, söz konusu 25 bin organizasyonun dünya üzerindeki 200 ülkeye yayılmış olması!
Tüm bunlardan hareketle bu kadar adamın kapalı kapılar ardında bir araya gelerek ortak, gizli bir hedefe yönelik olarak çalıştığını kabul etmeyenlere söyleyecek bir söz bulamıyorum.
Kafanızı kumdan çıkarın, bu 25 bin grubun arkasında olan birileri var!