Puan vermedi·200 syf.····Okunma: 16 Ekim 2024 00:44 #varolmayankral
“Bilmesi gerekiyordu.. Burada beyaz atlı prens yoktu. Sadece canavarlar vardı. Ve ben içlerinde en kötüsüydüm…”
Peter Pan’e yeni bir soluk getiren bu hikaye karanlık atmosferiyle müthiş bir retellingdi. Masalsı bir hikaye gibi görünse de dark romance diye nitelendirebileceğimiz ama aynı zamanda masallarında gerçek kötüleri olduğunun bir örneği.
Vahşi kayıp çocuklar serisinin ilk kitabı #varolmayankral. Ve ben elimden bırakamadan okudum. Eleştirebileceğim tek şey kitabın kısa olması Daha uzun soluklu olsun isterdim.
Winnie Darling yüzyıllardır bir lanete gebe kalmış Darling kadınlarından biri. Darling soyundan gelen tüm kadınlar 18 yaşına girdiğinde Peter Pan tarafından kaçırılıp En karanlık masallara ait bir adaya, Var Olmayan Ülkeye götürülüyor. Peter Pan’in Darling kadınlarından istediği birşey var. Ve o soyun kadınlarının anılarını bir sonrakine aktardığından dolayı aradığını yüzyıllardır bulmaya çalışıyor. Bunu yaparken de Darling kadınlarını delilik boyutuna getiriyor. Bunun adına da kırma deniyor. Zihinleri paramparça ediliyor ve evlerine geri gönderiliyorlar. Ve eve dönen her kadın aklını kaybetmiş oluyor.
Annesi Winnie’yi yıllardır bundan korumaya çalışıyor fakat 18 yaşına geldiği için sıra ondadır. Ve Peter Pan bu kez onun için geliyor. Feylerin, sihrin ve büyünün olmadığına inanan Winnie, hepsinin delilikten dolayı olduğunu düşünse de Peter Pan tarafından götürüldüğü ada da anlatılan herşeyin gerçek olduğuna gözleriyle şahit oluyor. Ama o diğer kadınlar gibi değil. Tutkulu, akıllı ve kendinden emin. Bu işin içinden bir şekilde sıyrılacağı inancıyla hareket ediyor. Ve ne istediklerini öğreniyor. Ondan Ölmeye yüz tutmuş adayı ve kral Peter Pan’i kurtarması bekleniyor. Bunu yapacak doğru Darling kadını acaba Winnie’mi ?