Hayata dair umudunu kaybeden Nora Seed, hayatına son vermek isterken yaşamla ölüm arasındaki Gece Yarısı Kütüphanesi'nde bulur kendini. Sonsuz olasılıkta sonsuz farklı yaşamı görebilme fırsatı verilir Nora'ya.
Kitapta Nora'nın pişmanlıkları doğrultusunda değiştirmek istediği seçimleri ve gittiği farklı farklı hayatına şahit oluyoruz. Buna şahitlik ederken de kendinizi kitabın öznesi yapmaktan alıkoyamıyorsunuz. Hayatınızda farklı olasılıklarla farklı yaşamların nasıl olabileceği sorusu kitap boyu aklınızdan geçiyor.
Benim için Nora'nın hikayesine ortak olmak çok kıymetli bir yolculuktu. Bana hayata karşı farklı bir bakış açısı geliştirmeme yardımcı oldu diyebilirim. Hangi seçimimi farklı yapsaydım nasıl bir yaşamım olurdu diye düşünüp durdum. Bizler seçmediğimiz yolun nasıl olduğunu düşünürüz hep nedense o seçeneğin daha iyi olduğunu hissederiz içimizden. Bu düşünce de pişmanlıklara yol açıp ister istemez hayatın güzelliklerini görmemizi engeller. Ama kitapta da söylenildiği gibi yaşayamadığımız hayatların yasını tutmak kolaydır. Hangi hayatı yaşarsak yaşayalım, hangi yolu seçerek seçelim içimizde şöyle yapsaydım nasıl olurdu hissi, pişmanlığı hep bizimle olacak. Mühim olan seçeneklerimizle, pişmanlıklarımızla hayatı kabul edip elimizdekinin kıymetini bilmektir.
"Kazanmanın nasıl bir his olduğunu anlamak için bütün sporları yapmamız gerekmiyor. Müziği anlamak için gelmiş geçmiş bütün müzik eserlerini dinlememiz gerekmiyor." Gece Yarısı Kütüphanesi