2024 192. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2024 20:18
#yıldıztozuhırsızı @chelseaabdullah @gokitap “İnsanlar yapmadıkları şeyler için neden tanrılara şükreder ki? Çünkü kadere inanacak kadar aptallar.” “Qadir? Kumtepeleri Kraliçesi’nin hikayesini duymuştun… Sence emanetteki ifrit, o hikayedeki kraliçe mi? -Kim bilir? İnsanlar sürekli masallar uyduruyor, ama masallar bile gerçek kırıntılardan doğar.” Medine’de geçen bu hikaye, fantastik unsurlardan oluşuyor. Aynı zamanda cinler,ifritler ve insanlarıda içinde barındırıyor. Masallar ve hikayelerden ibaret diye düşünülen pek çok şeyin aslında tamamen gerçekten ibaret olduğu aşikar. Küçük yaşta ailesinin katledilmesiyle tek başına kalan Loulie, onu o andan itibaren korumaya başlayan ve ona yoldaş olan sihirli bir cinle hayatını sürdürmeye devam ediyor. Yetişkin olduğundan beri ise, cinlere ait sihirli emanetlerin peşine düşerek onların ticaretini yapmaya başlayan bir gece tacirine dönüşüyor. Geceleri gece taciri olarak anılan ve o kılıkta ülkeye nam salan bir tacir oluyor. Bu nesneleri ise elindeki yine sihirli bir pusula ve yoldaşı cin Qadir sayesinde ediniyor. Gündüzleri de normal biri Loulie olarak sürdürüyor. Medine’nin kralının sessiz ve kendi halinde olan küçük prensinin hayatını kurtardığı bir an hayatı aslında o anda değişmeye başlıyor. Tüm cinlerin sonunu getirmek isteyen Kral’ın yıllardır aradığı bir emanet var. Bu emaneti ne kırk haramilerin lideri olan veliaht oğlu bulabiliyor ne de kendisi. Bu işin üstesinden sadece gece tacirinin geleceğini düşünerek onu görevlendiriyor birazda zoraki. Kumdenizine bir yolculuğa çıkmaya hazırlanan Loulie’iye eşlik edecek veliaht prens, onun haramisi Aisha ve cin Qadir. Fakat veliaht prensin kendince başka zalim emelleri olduğu için sihirli bir obje ile küçük prens Mazen ile yer değiştiriyorlar. İmkansız bir görev gibi görünen cinlerin diyarına çıkan bu yoldaşları çetin bir yolculuk bekliyor. Gulyabaniler, cinler ve cinlerin zalim prensesi ile karşılaşacakları bu yolculukta bu yoldaşları neler bekliyor göreceğiz. Alışılmışın dışında, oldukça güzel ve sürükleyici bir kitap. Ben çok sevdim.serinin ikinci kitabını merakla bekliyorum.
Yıldıztozu HırsızıChelsea Abdullah · Go Yayınları · 202431 okunma
Merhaba kitap kaç yaş üstü