Hiç inceleme yapılmamış o zaman kitap hakkında düşündüklerimi kısaca açıklayım.
Kitabı öncelikle kızım için almıştım, ve o okumadan ben süzgeçten geçirmek istedim.
Kitabın orijinal adı "Five Nights at Freddy's"'dir ve Freddy Fazbear's Pizza adında eski bir pizzacıda yaşanan korkutucu olayları konu alır.
Kitap, Charlie adlı bir genç kızın çocukluk arkadaşlarıyla birlikte yıllar önce trajik bir olayın yaşandığı Freddy Fazbear’s Pizza'ya dönmesini anlatıyor.
Charlie'nin babası yıllar önce bu pizza dükkanını yönetmiş ve bir dizi kaybolma vakaları olduğu için pizzacı kapatılmış. Yıllar sonra gençler bu pizza dükkanına geri döndüklerinde pelüş korkunç robotların canlandığını fark ederler. Bu robotlar sadece eğlence için yapılmış makineler değildir; karanlık bir sır barındırmaktadırlar.
Charlie ve arkadaşları, hem geçmişle yüzleşmek hem de hayatta kalmak için mücadele ederken, bir yandan da robotların esrarengiz doğasını çözmeye çalışmaları çok güzel anlatılmış.
Bence , kitap korku ve gizem temasını güzel bir şekilde harmanlamış. Oyun serisini sevenler için oldukça nostaljik ve tatmin edici bir deneyim sunuyor. Kitap, özellikle genç okurlar için uygun bir korku atmosferi yaratsa da, hikayenin bazı bölümleri kolayca tahmin edebildim :)
Ancak gerilim dozu yüksek, karakterlerin duygusal geçmişi ve pelüş + robotların ürkütücü varlığı, beni sürekli hikayenin içinde tuttu. Korku edebiyatını ve video oyunlarına dayanan kitapları sevenler için iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum
Ayrıca Filmi en az kitap kadar güzel.
iyi okumalar.