2024 30. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2024 00:00
Merhaba ayçiçeklerim bugün sizlere yüreğinize dokunacak bir hayat hikayesi ile geldim. Şahin'in hikayesi.. daha küçücük yaşta önce annesinden sonra ablalarından koparılan Şahin hayat denen zorlu yolculuğa çıkıyor. Kimi zaman çok kötü kimi zaman da iyiki diyebileceği insanlar çıkıyor karşısına. Yazarın akıcı dili ve hikayenin sizi kendine çekmesiyle bir çırpıda bitirebileceğiniz bir kitap. Spoiler vermeden nasıl anlatacağım bilemiyorum ama genel olarak gözlerinizin dolmasına sebep olacak bir hikaye derin anlamlar, hayat mücadelesi ve azim bolca var kitabımız da tam diyorum birşeyler yoluna giriyor Şahin için hoop yeni bir sorun yükleniyor ve sonu da devamı gelecekmiş hissiyatı verdi bana umarım gelir yazardan kitabın devamını yada başka bir eserini okumak çok isterim. Kitap tasarımından da bahsetmek istiyorum içerisinde ara ara resimler var benim çok hoşuma gitti ve kitabın son sayfaların da çizgili not alabileceğiniz kısımlar mevcut ben kitap okurken not tutmayı seviyorum o yüzden bu detay da çok hoşuma gitti Peki sizler bu kitabı okudunuz mu? Şuan neler okuyorsunuz? Yorumumla birlikte kitap hakkında düşünceleriniz nelerdir? Yoruma bekliyorum Alıntılar "Boğaç'la Şahin'in kavuşması, Ademle Havva'nın. Yakup'la Yusuf'un, Yunus'la Hakk'ın buluşması gibiydi. Bu öyle bir hasretti ki Şahin için o anaydı, babaydı, kardeşti, yarendi, yârdı. Boğaç içinse can vereceği, candan geçeceğiydi. Su yolunu bulmuş. denizine kavuşmuştu." Onun benim hakkımda ne düşündüğünü bilsem canım daha mı acırdı bilmiyorum, fakat bu belirsizlik de canımı yakıyordu. Gitmek mi daha ürkütücü, kalmak mı bilmiyordum. İnsana en acı veren de darbenin kendi ailesinden gelmesiydi. Kendi canın sana ezayı reva görünce el ne yapmazdı. Tanıtım Bülteni Hep söyleriz: hayatım roman... Evet, her insan bir roman kahramanı, fakat gerçek şu ki onu duyurmak, yaşatmak, unutulmamasını sağlamaktır önemli olan. İşte bunu başardığınızda hayatınız bir roman olur. Bu hikâye, unutulmak istemeyen, belki de hâlâ bir yerlerde yaşayan bir çocuğun hikâyesi... Bu kader, irade, varoluş ve yok oluşun hikâyesi. "Boğaç'la Şahin'in kavuşması, Ademle Havva'nın. Yakup'la Yusuf'un, Yunus'la Hakk'ın buluşması gibiydi. Bu öyle bir hasretti ki Şahin için o anaydı, babaydı, kardeşti, yarendi, yârdı. Boğaç içinse can vereceği, candan geçeceğiydi. Su yolunu bulmuş. denizine kavuşmuştu."
Adım ŞahinFerhan Duran · Az Kitap Yayınları · 202415 okunma