2024 16. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2024 17:40
Eğerki benim gibi mitolojileri seviyorsanız bu kitabı seveceksiniz. Ama marvel hayranı iseniz seveceğinizi pek söyleyemeyeceğim. Neyse spoilersız yorumumu aktarıyorum. Kitapta lokinin bakış açısı ile inceliyoruz iskandinav mitolojisini. Aslında lokinin anlatis tarzi okadar alisiyoruz ki bazen onun sesini dahi duyuyoruz. Kararsizligini. Kaostan kopmus bir cocugun tanrilarin arasinda uyum saglamaya calismasi. Ancak o kaosu icinde tutamiyor ve bir turlu bastiramadigi kaosu bazen haylazliklarla bazense sozleriyle hallediyor. Ragnaroku onun bakis acisi ile intikami deneyimleyiyoruz. Ve bir noktada bende asiri mutlu oldum diyebilirim. Şimdi spoiler kısmı. Aslinda bakiyoruz ki bu olanlarin tum suclusu odin ve mirmirdi. Odin kaostan yaratilma kaosun oğlunu tatli sözle kandirdigi icin sucluydu. Cunku onu ehlilestirecegini düşünüyordu..ancak kaostan yaratilma bir varlığı nekadar cok ustune gidersen oda sana ayni sekilde tepki gösterirdi. Lokinin gözümden bakınca aslinda tanrıların pekte masum olmadığı hatta lokiden dahada kötü olduklarını görüyoruz. Onlar yapinca peki olurken loki yapinca hemen öldürülmesini talep etmeleri, lokinin dudakları iğne ile kapatıp loki aci cekerken tanrıların kahkaha ile gulmeleri, odinin loki is Birliği yapmıyor diye oğullarını öldürmesi... Burada bana en masum loki gibi gözüktü yinede dostlar. Tabiki lokininde hatalari var. Ancak o doğası geregi bir kaostu ve o bir yerde duzen olmasindan basindan beri hic yana olmamisti. denediğini hepimiz şahit olduk. Ancak geri dönüşü okadar güzel olmadı.
Loki'nin MüjdesiJoanne Harris · İthaki Yayınları · 2019888 okunma