Eğitim Şart! / Yahya Karakurt
Merhaba ayçiçeklerim bugün son günlerde ülkecek yaşadığımız zor günleri de göz önünde bulundurarak "Eğitim Şart" isimli kişisel gelişim kitabıyla gelmek istedim. Eğitim olan yazarımız uzun yıllar biriktirdiği deneyimlerini bize sunuyor kitabında. Mevlana, Peygamber efendimiz, ünlü düşünürler, yazar ve daha birçok önemli kişilerin hayatlarından örnekler, sözlerle pekiştirmiş birikimini. Eğitim denilince sadece akademik başarı olarak düşünmeyin. Topluma yararlı sınırlarını bilen merhametli bir insan olmak ve yetiştirmek de eğitimden geçer. Her konuda eğitimin ne kadar önemli olduğunu yazarımız akıcı anlaşılır bir dille bize sunmuş zaten. Ben açıkçası çok kişisel gelişim kitabı insanı değilim ama dediğim gibi son günlerde yaşadığımız hayvana ve kadına olan kötü durumlar bu konunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Dilerim ki eğitime yeterince önem verdiğimiz, kendimizi geliştirdiğimiz günlerimiz olsun.
Alıntılar
Herkes dünyayı değiştirmeye çalışıyor da, hiç kimse kendisini değiştirmeye çalışmıyor.
Sağlam olmayan bir eğitim sistemiyle, güzel davranışlar sergilemek ve başarı elde etmek olsa olsa büyük bir hayalperestlik olur.
Ahlaklı bir toplum, temeli sağlam atılmış bir bina gibidir.
#ddilekblog #okudumbitti #içerik #kitapincelemesi