2024 46. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2024 20:45
Konusu: Okuldışı adlı bir dernekte çalışan bir grup genç, Duru ve arkadaşlarının okuluna gelir ve çocuklara birtakım iyilik görevleri vererek yarışmalar düzenlediklerini açıklarlar. Görevlerin sonunda kazanan gruplar ödüllendirilecektir. Birinci görev, ulaşabildikleri en çok insanı gülümseterek gülümseme kartları ile fotoğraflarını çekmek, İkinci görev, en sevdikleri eşyayı bir arkadaşlarına hediye etmek, Üçüncü görevlerinde sıkıntılı olduğunu tespit ettikleri durumları yetkililere duyurup düzelmesini sağlamaya çalışmak, Dördüncü ve son görev ise önem verdikleri bir konuda yardım toplamak için kermes düzenlemektir. Kitap, çocuklara iyiliğin küçük adımlarla başlayabileceğini ve herhangi bir varlık için dünyayı daha iyi hale getirmenin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor. Dünyada iyi insanların kötü insanlardan çok daha fazla olduğu, ancak iyilerin yeterince organize olmadığına dikkat çekiyor. Kitapta Malcolm X, Mimar Sinan, Albert Einstein ve Martin Luther King gibi tarihe iz bırakmış isimlerden de bahsedilmesi güzel bir detay… Kaleminize, yüreğinize sağlık @yavuzyigit_ Kitap özellikle, iyilik yapmak isteyip de nereden başlayacağını bilmeyen çocuklar için harika bir rehber. Duru gibi “Bakarız”, “Bana mı kaldı” gibi düşünceleri olan çocuklara ilham verecek, onlara “Hadi” dedirtecek enerjiyi taşıyan bir kitap olmuş Her ay bir kitap & bir iyilik projesi şeklinde yürüttüğüm okul öğrenci kitap kulübü öğrencilerime de ilham olması açısından mutlaka okutacağım bir kitap oldu
İyilik ŞampiyonasıYavuz Yiğit · Timaş Çocuk Yayınları · 202480 okunma