·192 syf.····Okunma: 30 Ekim 2024 00:24 "başımıza gelen tahlilsiz insanlar yahut olaylar, ıstırabı yaşanıp mesajı alındıktan sonra bırakılmalıdır . Ki özgürleşelim , kendimize dönelim olgunlaşalım , pişelim. Yoksa hayat akar, biz seyrederiz."
Bireysel olarak başladığımız hayatta, çift olma sürecine geçerken karşılaştığımız olaylar, beklentiler, yaşam koşulları, evlilik ve hayatımıza eklenen roller üzerine kaleme alınmış bir terapist kitabıdır. Okuru yormadan, kendi hayatınızla karşılaştırmalar yapmanızı sağlayan ve yer yer yazılan konular üzerine derin düşüncelere dalmanıza yol açabilecek, keyifli bir okuma sunduğuna inanıyorum.
Kitapta, toplumumuzda kadın ve erkeğe yüklenen roller ve etiketler üzerinde önemli vurgular yapılmıştır. Aile olma sürecinde, toplumun bizden bekledikleri ile bizim nerede, nasıl ve kiminle olmak istediğimize dair fikirler ele alınmıştır. Ayrıca unutulmaması gereken önemli bir gerçek de, bir ilişkide yaşanan sorunların asla tek taraflı olmadığıdır.
Hepimiz, büyüdüğümüz aileden öğrendiğimiz dinamikleri ilişkilerimize yansıtırız. Bu, karşımızdaki kişinin bildiği bir dinamik olabileceği gibi, hiç tanımadığı bir davranış biçimiyle de karşılaşmasına neden olabilir. Burada önemli olan, ilişkiyi sürdürmek isteyen tarafların, kök ailelerinden getirdikleri kalıpları fark edip, kendilerini iyileştirmeye ve güçlendirmeye çalışmalarıdır.
Hiç kimse size ömür boyu mutluluk vaat edemez. Ancak tüm duyguları dengeli bir şekilde yaşayabileceğiniz bir hayat mümkündür.