Düşüncelerimizi heybemizdekiler şekillendirir.!
2024 152. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2024 17:53
Ryunosuke AkutagavaRyunosuke Akutagava Raşōmon ve Diğer ÖykülerRaşōmon ve Diğer Öyküler kitabında bizleri Hayat verdiği incelikle işlemiş karakterlerinin dünyasına davet ediyor. İnsanların; zaaflıklarını, hayatlarını, zayıflıklarını ve tutuklarına dair duygularını öykülerin de bizlerle paylaşıyor. * raşomon. * Cehennem tablosu * çalılıklar arasında. * sonbahar Dağları * burun. * ejderha * ölüm kütüğü. * oyuncak bebekler * tütün ve şeytan. Insanoğlunun zaafları üzerine kurulmuş psikolojik kitabımızda 12 yüzyıl japonyasında karısıyla birlikte Ormandan geçen bir samuray'ın haydut'un saldırıına uğraması üzerine ölmesi ve eşinin tecavüze uğraması olaya şahit olanların olayı kendi kesesindeki düşünceler ışığında anlatması sonucu farklı ifadeler ortaya çıkan raşomon öyküsünde olduğu gibi kitapta geçen diğer öyküler de her biri birbirinden güzel öğretici ve düşündürücü. Herkese hitap edebileceğini düşündüğüm bir kitap. Hikayeler sizi heyecana sürüklerken yarım kalması aynı zamanda Hayal dünyanızı harekete geçiriyor. Kitabı okuduktan sonra filminide izlemenizi tavsiye ederim. Maalesef ben filmini önce izlemiş bulunmaktayım. Film den çok kitapları okumayı seviyorum filmde yansıtılamayan duyguları kitapta dolu dolu hissediyorsunuz özellikle görsel olarak yazılanları beyninizde, yüreğinizde canlandırabiliyorsanız kesinlikle kitabı okuyarak başlayın. Keyifli okumalar dilerim.
Raşōmon ve Diğer ÖykülerRyunosuke Akutagava · Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi · 20102,410 okunma