Galatasaraylıysanız bu kitabı okuyun diyerek başlamak istiyorum yorumuma. Özellikle Fatih Terim ve takım övülmek için yazılmış kitap resmen. Evet kitapta aşkta var dostlukta var ama ekstra estra tekrara giren takım sevdası var. Öyle ki bir yerden sonra bayıyor insanı yine mi ya diye.
Kitabın aşk kısmı güzel Merdan Efe ve İzgi tam birbirlerini bulma hikayesi. Güven sorunu yaşayan avukatla çapkınlık namı olan Galatasaray adam bir Merdan Efe. Öyle ki tanışmaları bile maç sonrası bir kavgayla karakola düşmeyle başlıyor. İzgi Merdanın abisinin avukatı ve yolları böylece kesişiyor. Neyse. Merdanın takımseverliğini bir yere kadar sevdim ama bir yerden sonra sıktı beni. Onun dışında İzgiyi beklemesi ona davranışları vs vs o açıdan sevdim.
İzgi ise en başlarda bir etik kadını resmen. O hallerinin daha uzun sürmesini beklerdim açıkcası. Oralar daha keyifliydi. Sonra neredeyse her önemli adım İzgiden geldi. Bunun da orta yolu bulunabilirdi diye düşünüyorum. Ama sonunda güven problemini aşıp Merdan Efe ile olması güzel detaydı.
Kitabın yan karakterleri de güzeldi. Sevcan, Medih, Ebrar, Kerem, Sabi, Gökdeniz, Bilal ve Sude. Güzel bir dostluk işlenmiş. Özellikle Gökdeniz (hamsi) ve Merdan Efe ile Sevcan İzgi dostluğu ayrı keyifliydi. Hele Sevcanın tam bir merdanefeizgifc başkanı olması. Başta gereksiz abartsa da sonra hallerini sevdim.
Kitap seri halinde yazılmış. Ama kitabın büyük bölümü zaten ilkinde anlatılmış. Bence iki kitap olmasına gerek yoktu. Yani defalarca maça gitme vs vs birkaç kere duysak ve gitti diye okusak yeterdi. Tekrar olunca ikinci kitap baya sıktı beni. Evlilik vs Allahtan o kitapta olmuş yoksa bırakmam çok yakındı.
İki kitaplık seri olacak madem bence ikinci kitapta Gökdenizi anlatabilirdi yazar diye düşünüyorum. Karşılıksız aşk ve sonra gerçek aşkı bulma hikayesi kitabı okuturdu. Tam bir sonuca varılmamış iki kitapta da . Açıkcası Gökdenizi ikinci kitapta daha bir merak ettim. Keşke ona ayrı kitap yazılsaymış..
Bunlar dışında kitap kafa dağıtmalık. Fazla fanatiklikten sıkılmam diyorsanız beğenirsiniz diye düşünüyorum.