Sergi Baba
2024 4. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2024 20:35
Sergi Baba Lev Tolstoy’un kısa ama derinlikli öykülerinden biridir. Tolstoy bu hikayede, bir askerin manastır hayatına geçişi ve içsel çatışmaları üzerinden, din, ahlak ve insanın içsel huzur arayışı gibi konuları inceliyor. Ana karakter Prens Stepan Kasatsky, yüksek rütbeli bir subayken, bir kadının ihanetiyle sarsılarak inzivaya çekilmeye karar verir ve manastır hayatını seçer. Ancak, bu yeni yaşam da kendine dair tüm eksikliklerinden ve arzularından kurtulmasını sağlamaz; aksine, hayatı boyunca süren bir içsel mücadeleye dönüşür. Tolstoy, bu karakter aracılığıyla insanın kusurları ve ruhsal arayışları üzerine felsefi bir anlatım sunuyor . Kitap, Tolstoy’un ahlaki ve dini sorgulamalarının yoğun olduğu bir dönemde yazılmıştır, bu yüzden karakterin ruhsal yolculuğunda Tolstoy’un kendi inançlarını ve toplum eleştirisini de görmek mümkün. Öykü, insan doğasının çelişkilerini ve gerçek bir huzur bulma arayışını etkileyici bir dille anlatıyor. Eğer Tolstoy’un felsefi derinliğini seviyorsanız *Sergi Baba* tam size göre diyebilirim. Keyifli ve bilinçli okumalar
Sergi BabaLev Tolstoy · Aslı Yayınları · 2005424 okunma