GOOSEBUMPS ~ R.L. STİNE
Gotik-çocuk edebiyatı
Korku, gerilim, macera
Yaşayan ölüler, vampirler
Çocuk karakterler
Ayrı da okunabilir seri kitaplar
+10 yaş için uygun
VAMPİR NEFESİ
Freddy evlerinin bodrumunda bulunan oyun oynadığı en yakın arkadaşı Cara ile yine ezeli bir yarış içindedir.Birbirlerini yenmeye odaklanan bu ikili oyunun dozunu artırıp her zaman yaptıkları gibi güreşe başlarlar.Ve antika süs eşyalarını bulunduğu büyük büfeyi yere devirirler.Kırılan camların şoku uzerlerindeyken duvarda bir kapı olduğunu farkederler.Kapıyı açınca uzun karanlık bir tünele adım atarlar.Meraklarına yenik düşüp içine girerler.Yolun sonunda bir oda ve odada tek bir tabut ve içinde ise sıvı bulunan bir şişe bulurlar. Merak edip şişeyi açınca hayatlarında olmadıkları kadar korkuya kapılırlar. Çünkü artık odada yalnız değillerdir.Yüzyıllardır uyuyan bir vampir artık uykusundan uyanmıştır.
Seriye adını veren #goosebumps , “tüyleri diken diken” demek. Ayrıca kitapların üstünde de yazdığı gibi “Korkmak cesaret ister!” Offf bu seriyi ben çok sevdim. Çocuk edebiyatı alanında gotik türünde yazılmış harika bir seri. Şuan seri dört kitaplık ben ikisini okudum. Ayrıca serinin sıralaması yok. Karakterler ve olaylar başka başka. #olulerevinehos de yaşayan ölüler, #vampirnefesi nde ise vampirler konu edinilmiş. İstediğinizden okumaya başlayabilirsiniz. Korku unsuru çocuklar için dozunda ama yazar öyle gerçekçi anlatmış ki kapılıp gittim ben bile. Turu seven çocuklarınızı bu seriyle ödüllendirin. Mutlak tavsiyemdir.
@rl_stine1
@xlibris.kitap