Kızıl Ölümün Maskesi
2024 90. kitabı
2024 -90. Kitap Kitabın Adı : Kızıl Ölümün Maskesi Yazarı : Edgar Allan Poe Yayınevi : @mavicatiyayinlari Türü: Öykü Basım Yılı: 2019 Sayfa Sayısı : 56 Sayfa Düşünceler: Edgar Allan Poe ( 1809 -1849 ) kısa yaşamına sığmayacak bir üne sahiptir. Kitapları sayısız filme uyarlanan Poe Aslen şiirleri ve öyküleri ile bilinir. Polisiye ,gerilim ve korku türünün öncülerinden sayılan Poe ( Morque Sokağı Cinayetleri ) eserleri ile gotik edebiyata da ilham olmuş bir isimdir 4 öyküde oluşan bu esere ismini veren ilk öykü salgın hastalık nedeniyle seçkin insanları büyük bir manastıra kapatan Prens Prospero 'nun yine de salgından kaçamayıp korkunç son ile biten öyküsüdür. Diğer öyküleri biraz ütopik, biraz gotik , biraz da macera izleri taşır. Değişik bir tarzda yazan yazarın özgün üslubu dikkatimi cezbetti. Burun ile ilgili bir hikayesi var ki yazarın Gogol 'un aynı adı taşıyan meşhur hikayesine nazire yapıyor sanki. Aynı yıllarda yazılmışlar ama birbirlerine esin kaynağı olmuşlar mı doğrusu bilmiyorum ama merak ediyorum. Sonuç olarak değişik ama zevkli bir kitaptı. Yazarın başka kitaplarını ve öykü külliyatını da en kısa zamanda okumayı düşünüyorum. Size de tavsiye ediyorum
Kızıl Ölümün MaskesiEdgar Allan Poe · Maviçatı Yayınları · 20192,228 okunma