2024 87. kitabı
Dünyanın en doğal konularından biri olan seks ve cinsellik konularını ele alan bir kitap. Bu en doğal konulardandır çünkü bu şekilde üredik, leylekler getirmedi. Kitapta cinselliğin tabu olması üzerinde çok durulmuş ve bunun artık aşılması gerektiği izah edilmiş. Bunun muhafazakar toplumlarda büyük tabu olduğu ve insanların bu zevki tam anlamıyla tadamadığı anlatılmış. Öyledir de... Evli olan pek çok erkeğin escort gitmesinden anlayabiliriz bunu. Pek çoğunun eşiyle olan ilişkisi karşılıklı haz alıp vermek, birlikte zevkli ve güzel bir birliktelik geçirmek değildir. Kadın içinse bu hepten sıkıntılı konu. Bundan zevk almayı öğrenmesi en başta zihninde yasaklanmış. Aslında cinsel isteğin en temel içgüdülerimizden olduğunu hepimiz biliyoruz. Yemek, içmek, uyumak gibi... Aynı zamanda insana zevk veren doğanın muhteşem bir armağanıdır cinsel dürtüler. Ancak tabular sebebiyle bunu bastırdık.Bu bastırmalar gergin bir ruh haline kimi zamanda bazı sapıklıklara yol açtı. Kitapta bu konular üzerinde fazla durulmuyor ancak vermek istediği bu mesaj da anlaşılıyor. Yine cinsellik konusunda bu toplumun ne kadar ikiyüzlü tavır alabildiği de bellidir. Yazar bu konu üzerinde durmamış. Hem konuşulması yasaklı bir konudur hem de pek çok fıkra, espri konuları bel altına gider. Aslında buna yer vermesini de beklerdim. Üzerinde çok durulan konulardan bazıları ön sevişme ve genital organların tanınması. Ön sevişmenin özellikle kadınların sekse daha kolay hazırlanması ve adapte olması için gerekli olduğunu görüyoruz. Aslında benim düşündüklerim de buydu. Ben de direkt hayvanlar gibi direkt işe girişmeyi doğru bulmuyorum. Dokunmak, okşamak, öpmek, sarılmak gibi biraz da duygularına hitap edebilecek hareketler olmalı. Seksin duyguları dışlayan bir zevk olmasına karşıyım. Bu konuda hayvanlardan farklı olmak gerek. Genital organları tanımaya önem verilmiş. Hem kadın cinsel organları hem de erkek cinsel organları sayfalarca açıklanmış. Hassas noktalar ve nerelerden daha çok haz alınabileceği gibi konular anlatılmış. Aslında bunların pek çoğunun eğitim-öğretimde anlatılması gerekiyordu ancak bilinçaltındaki leylekler sanırım buna engel oluyor. İnsanların hem kendi vücudunu hem de karşı cinsin vücudunu tanıması gerekiyor ki partnerinden nasıl haz alabileceğini ve ona nasıl haz verebileceğini bilsin. En çok anlatılmak istenen ise zevk alın ve zevk verin diyor. Bunun utanılacak bir şey olarak algılanmasına karşı çıkıyor. Ayrıca kadınların da bundan zevk almasının zorunluluğu izah ediliyor. Ben de farkındayım karşı taraf seksten haz duymuyorsa ve seks yapmayı arzulamıyorsa ne kadar kendi rızasıyla birlikte olursa olsun bu tecavüzden farksızdır. Ben de sekste duyguların ve karşılıklı haz almanın bulunmasının şart olduğunu düşünüyorum.
Seks Yapma SanatıMustafa Birgin · Cinius Yayınları · 2017113 okunma