2024 52. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2024 00:00
1980'lerde ortaya çıkan İngiliz kurgu edebiyatının en özgün seslerinden biri olan Winterson, edebiyat dergisi Granta ve Book Marketing Council tarafından ortaklaşa yürütülen bir tanıtımda 20 "En İyi Genç İngiliz Yazar"dan biri olarak gösterildi. Kitabın orijinal ismi Art Objects ve kitap estetik ve eleştirel denemelerden oluşuyor. Modern yaşamda sanatın ve sanatçının rolüne ilgi çekici bir bakış sunuyor. Sadece sanat üzerine güçlü gözlemlerin bir bütünü değil, aynı zamanda bunların son derece güçlü bir örneğidir. Düşündürücü bir eser, acele etmeden okunduğunda, kitaba dahil olunduğunda vl okuyucunun içinde bir şeylerin değişmeye başladığını görebileceği bir eser. Amsterdam'da bir galerinin önünden geçerken gördüğü ve onu çok etkileyen bir tabloyu anlatan yazar "Bu resim bana hiçbir şey ifade etmiyor." biçimindeki alışıldık tepkimin yerini "Benim bu resme söyleyecek hiçbir şeyim yok." almıştı diyor. Sanatı çok kollu bir şamdan gibi size sunuyor ve düşünmeniz için sizi tetikliyor. Benim açımdan güzel bir okumaydı. Tavsiyemdir. Okuyakalın
Sanat Başkaldırır: Coşku ve Cüretkarlık ÜzerineJeanette Winterson · Sel Yayıncılık · 2018206 okunma