Yine bitince halı desenine uzun uzun baktıran bir kitap :)
2024 62. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2024 20:31
Çok zor inceleme yazan biri olarak bu kitap da bana mutlaka inceleme yazmalısın diye göz kırptı :) Kitabın ismi kitabın en minimal özeti gibi , çok net ve anlamlı , bu isim başta hüzün dolu bir durum çağrıştırsa da malesef ki en uyan isim … Bazı kitaplar enerjisi ile sıyrılır diğerlerinden bu da öyleli bir kitap :) Kurd kadınını sosyolojik , toplumsal kalıplar , davranışsal , mental olarak birçok yönden pratikte ve teoride ele alan bir yapıt . Hatta biyolojik fizyolojik açıdan bile bazı noktalara yer vermiş .Kitapta kurd kadının ataerkil , feodal , otoriter ve de totaliter sistem tarafından maruz kaldığı birçok yıkım ve kayıp ; gecmisten günümüzü açılan bir pencere gibi bize izleme imkanı sunuyor ve bu durum yaşadığımız zulmü bir kez daha hatırlatıyor . Zulmün her çeşidini ; aileden ,toplumdan ,hemcinsinden tutun zulmün ana kaynağı olan devletlere kadar …Ayrıca bu süreçlerin karşısında ki güçlü duruşları ile birçok öncü Kurd kadınının direnişini , Kurd kadının maruz kaldığı cinsiyetçi dilin pratikteki yansımasını , feodalitenin bu duruma olan etkisini ve bunun reelde ki toplumsal karşılığını da önümüze sunuyor . Yerel ve evrensel birçok araştırmacı yazar vs tarafından bölüm bölüm emek dolu kaliteli bir çalışma … Okunması gereken bir kitap …Her birey tarafından . Nice güzel kitaplaraaaa o zaman :) İyi okumalar :) Devletsiz Ulusun Kadınları
Devletsiz Ulusun KadınlarıShahrzad Mojab · Avesta Yayınları · 200552 okunma
İncelemen çok iyi olmuş kalemine ve yüreğine sağlık tatlım 🥰.. bazen bazı eserler bağırıyor ve o çığlığına ses vermesen sağır olacaksın. Bazen böyle kitaplar iyiki var:) attığın başlığa da çok bayıldım çok derin ve anlamlı 🦋
StêrkaZer
Eee sen beğendiysen olmuştur demekki bu inceleme , aahhh iyi ki varlarrr iyi ki , ya olmasalardı napardik o zamannnn , güzel yüreğin ve düşüncelerine sağlık heyatim 😍💜🫠☀️