Kimse seni anlamıyorsa
Hayatın karmaşasında, bazen en yakınlarımız bile bizi tam olarak anlayamaz. Bu, yalnızlık hissini artırabilir ve içsel bir boşluk yaratabilir. Ancak, unutma ki herkesin bakış açısı farklıdır. Kendi duygularını ifade etmekte zorlanıyorsan, bu tamamen normaldir. Kendini anlama yolculuğun, başkalarının seni anlamasından daha önemlidir. İfade edemediğin duygular bile senin içindeki gücün bir parçasıdır. Kendi sesini bulduğunda, dış dünyaya daha sağlam adımlarla çıkabilirsin. Kendin olup duygularını kabullenmek önemlidir; çünkü senin hikayen, yalnızca senin elinde şekillenecek.
Tam olarak bu durumdayım ama içimde ki sese güveniyorum başaracak
Peki ya ilerlemem gereken yolu bulamıyorsam
Psikolog Mehmet Dağ
ilerlemen gereken yolları bulamamak kaygı ve belirsizlik yaratabilir. Bu durum, motivasyonunu düşürebilir ve kendine olan güvenini sarsabilir. Böyle anlarda, düşüncelerini ve hislerini sorgulamak önemlidir. Kendine neden bu yolları bulmakta zorlandığını sorabilirsin; belki de aşırı mükemmeliyetçilik, korku veya geçmişte yaşadığın olumsuz deneyimler seni engelliyor olabilir. Ayrıca, bu tür bir belirsizlik, kişinin kendi içsel kaynaklarını keşfetmesine de fırsat sağlayabilir. Ama doğru soruları sorarak. İlerlemen gereken yolları bulamıyorsan, kendine şu tür soruları sorabilirsin. Gerçekten ne istiyorum? Hangi adımları atmam gerektiğini net olarak görebiliyor muyum? Hangi konularda destek veya rehberlik alabilirim? Başkalarının benim hakkımda ne düşündüğü benim için ne kadar önemli Bu sorular, düşüncelerini netleştirmene ve hangi yolları izlemen gerektiğini anlamanı sağlayabilir. Unutmaman gereken nokta bu süreçte kendine dürüst olman ve kendi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurman önemli.
hayat kotu abe 😔🥹
Psikolog Mehmet Dağ
Merhaba , Hayat bazen zorlayıcı ve karamsar görünebilir. Zaman zaman, yaşadığımız olumsuzluklar ve zorluklar, geleceğe dair umudumuzu kaybetmemize neden olabilir. Ancak, her karanlık gecenin bir sabahı olduğunu unutmamalıyız. Düşüncelerimiz, duygularımızı ve eylemlerimizi şekillendirir. Olumsuz düşünceler içinde kaybolmak yerine, küçük de olsa olumlu şeylere odaklanmayı deneyelim. Her gün, hayatımızda minik mutluluklar bulabiliriz; bir gülümseme, bir dostun desteği ya da doğanın güzellikleri gibi. Unutma, yalnız değilsin. Yanında olan dostların var ve birlikte bu zorlukların üstesinden gelebiliriz. Hayatın sunduğu güzellikleri görmek için belki de sadece biraz daha sabırlı ve açık fikirli olmamız gerekiyor. Her şeyin geçici olduğunu ve zamanla her şeyin değişebileceğini hatırla.
Anlamasinlar .En iyisi bu .