LYKKE-Dünyanın En Mutlu İnsanlarının Sırları-MEIK WIKING
“Paylaştıkça azalmayan tek şey mutluluktur”
Serimizin üçüncü ve son kitabında dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı Danimarka’da bu mutluluğun sırrını okuyoruz.
Danca karşılığı Lykke olan mutluluk hakkında en çok bilgiye sahip olan ve aynı zamanda “Hygge” kitabının da yazarı olan Meik Wiking Danimarkalılardan öğreneceğimiz çok şey olsa da mutluluk kapılarını açan anahtarların dünyanın dört bir yanına gömülü olduğuna inanıyor.
Bu küçük ama büyüleyici kitapta o anahtarları bulmak için bir hazine avına çıkacağız yazarla beraber.Meik Wiking değerli vaktimizi nasıl geçirdiğimizden komşularımızla ilişkilerimize ve akşam yemeği alışkanlıklarımıza kadar pekçok farklı konuda dünyanın dört bir yanından topladığı kanıtları, hikayeleri ve ipuçlarını bir araya getiriyor.
Bu kitapla Danimarka’nın neden dünyanın en mutlu ülkesi olarak anıldığını anlamak zor değil . İş ile özel yaşamı kusursuz bir dengede tutmaları, ücretsiz iyi eğitim imkanı sunmaları, trenlerin her zaman vaktinde kalkması bir yana Danimarka’daki evlerde tüm dünyadakine kıyasla daha fazla mum yakılıyor.
Bu kitap hepimize hayatlarımıza biraz daha Lykke katmanın yollarını öğreten, dolu dolu, rengarenk, cıvıl cıvıl bir kitap.