·384 syf.····Okunma: 30 Ekim 2024 02:10 #vahşitopraklar
️️️️️
“Halalhaz bir mekandan daha fazlasıydı, içimde varlığını sürdüren bir varlıktı. Beni damgalamıştı. Beni değiştirmişti. Geçmişim, bugünüm ve geleceğimdi. Kabusum ve gerçekliğimdi.”
Yabani Topraklar serisi, daha ilk kitapta bizi kendine bağlayan bir seri olmuştu. Şimdi ise ikinci kitabı bitirdim. Tek söyleyebileceğim müthişti!! Aslında biz fantastik okurların hakim olduğu bir evren ve türleri barındırıyor. Fakat öyle iyi tasvir edilmiş ki her bir detay, inanın bütünleşiyorsunuz hikaye ile de her bir karakter ilede..
İnsanların ve Perilerin dünyası ve şehirleri olarak ikiye ayrılan bir evren. Fakat iki dünyayı ayıran bariyerler mevcutken fey savaşları sırasında yıkılıyor. Ve hikaye günümüzde Budapeşte de geçiyor. İlk kitap ayrıcalıklı bir hayat süren Brexley’in dehşet evi yani, Halalhazda tutsaklığı ile bitmişti. Bu yer girildiğinde çıkılamayan bir hapishane. Brexley burdan efsanevi Warwick ile çıkmıştı. Ve kendini akıl almaz bir maceranın içinde bulmuştu. Ne varki bu korkutucu adama güvenmekle hata yapıyor. Çünkü Peri lordu ile bir anlaşma yapan Farkas , Brexley’i ona satıyor. Şimdi peri lordunun elinde esir Brexley. Çeşitli işkence ve testlere tabi tutuluyor ve bunun sonucunda daha da güçlü bir hale geliyor. İnsan desen değil, peri desen değil ne olduğu belli olmayan ama farklı güçlere de sahip olduğu ortaya çıkmaya başlıyor Brexley’in. Bu sayede, perilerin ona anlatıldığı gibi olmadıklarını da keşfetmeye başlıyor. İnsanlar ve periler arasında sıkışmış ve aklı karışmış durumda. İnandığı insanlar ve güvendiği gerçekler teker teker yalana dönüşüyor. Dünyası paramparça oluyor. Saklı kalmış gerçeklerle de yüzleşmeye başlıyor. Acının, ihanetin, kim olduğu ve neye inandığının yanı sıra, bilinmezliğin arasında kendini kaybetmek üzere. Etrafı yalanlar ve ihanetle çevrili. Ve artık her iki tarafında aranılan yüzü. Şimdi yapması gereken bu içine düştüğü keşmekeşte hem sağ kalmak, hem de tüm gerçekleri gün yüzüne çıkarıp kendini bulmak.