2024 19. kitabı
Kapağı ilgimi çekiği için başladığım bir kitaptı. Hoş bir aşk romanı olacağını düşündüğüm için başladım ancak beklentimi yüzde yüz karşıladı mı? Elbette, hayır. Ama detaylı düşünürsek ortalama bir kitap olduğunu söyleyebilirim. 10 üzerinden 5 ya da 6 gibi bir puan verebilirim. Kitabın konusuna gelirsek, ana karakterimiz Summer'ın, ergenlikte hayranı olduğu yakışıklı kovboy Rett'in menajeri olmasıyla hikayemiz başlıyor. Tabi, bu süreçten iki karakterimiz de memnun değildir ve beklenildiği üzere erkek karakterimiz ilk başlarda ters biridir. Spoiler! Kitabın başlangıcının sıkıcı olduğu kanaatindeyim. Kovboy ya da rodeo kavramları bizim ülkemizde pek popüler olmadığı için dünyayı hayal etmekte güçlük çektim. Benimseyemedim. Neredeyse kitabın 60 sayfasına kadar sayfaları sadece şöyle gelişi güzel okudum. Daha sonra kitaptaki karakterleri tanıdıkça, olaylar açıldı ve her şey oturmaya başladı. Bu yüzden kitabı okuduğum için pişman değilim. Sonlara doğru ise yazar sırf çifti kavga ettirmek için ana karakter kızımızı saçma sapan birine dönüştürdü. Yok neymiş o herkesi çok düşündüğü için çok büyük bir sırrı söyleyemiyormuş, yok aslında ana karakterimiz iyilik meleğiymiş. İşin açığı bu başkasını düşünmek falan değil. Aptalca düşünmekti. Savunduğu kişinin pedofili unsuru suçlar barındırdığını bile bile, nasıl olur da kaygısız davranır onu anlamış değilim. Hadi ilk başta çok sevdiği için kör bir aptal aşıktı. Sonrasında ise neden hala aynı tutumu devam ettirdi anlamış değilim. Bir diğer kısım ise verilen mesaj çok yanlıştı. Birini çok seviyorsan, hayallerini bırakırsın gibi aptalca bir mesaj verildi. Asıl önemli olan seni sevdiğin şeylerle destekleyecek kişileri bulmaktır. Kitabın başını ve sonundaki aptalca olayları saymazsak çerezlik bir aşk öyküsü diyebilirim.
KusursuzElsie Silver · Nemesis Kitap · 20231,102 okunma