2024 53. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2024 12:20
Uzun zamandır inceleme yapmıyordum. İnceleme yapma konusunda berbatım. Ama genede denemek, bir şeyler yazmak istedim kitap hakkında. Kitap beni çok etkiledi ve hüzünlendirdi. İnsanların dini, dili, ırkı olmaksızın herkesin yaşama hakkı vardır. "Savaş, insanlığın en büyük düşmanıdır; savaşların kazananı olmaz, sadece kaybedenleri vardır." Bertolt Brecht Kitap, II. Dünya Savaşı sırasında, Yahudi bir aile olan Frank ailesinin Nazilerden kaçışını ve Amsterdam'daki gizli sığınaklarında geçirdiği zamanı anlatan, genç bir kızın günlüğüdür. Günlüğün kahramanı Anne, 13 yaşında yazmaya başladığı günlüğünde, ergenlik döneminin zorluklarıyla birlikte savaşın getirdiği korku ve belirsizlikleri de yansıtıyor. Anne’nin yazıları, yalnızca kişisel bir hikaye değil, aynı zamanda savaşın dehşetini, insanlığın karanlık yanlarını ve umudun gücünü ortaya koyan bir belge niteliğinde. Kitabın dili sade, içten ve etkileyici. Kitap, insanlığın hafızasında yer edinen, savaşın ve ayrımcılığın dehşetlerini gözler önüne seren, ancak aynı zamanda umut dolu bir kitap. Herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bu arada epsilon yayınevini tavsiye etmiyorum. Kitap çevirisinde hatalar, yazım yanlışları mevcut.
Anne Frank'ın Hatıra DefteriAnne Frank · Epsilon Yayınevi · 20238,9bin okunma
1 +1'leme