···Okunma: 05 Kasım 2024 10:05 Stephen Bey... Her zamanki gibi su gibi akan bir romanla beni olduğum yere çivilemeyi başardı. Bu karakteri bilmiyorum, daha önceki romanlarında olan bir yan karaktermiş sanırım. King romanlarını okumaya tersten başladığım için bende arka plan yok.
Holly Gibney, 2021 yılında zor zamanlar geçiren bir karakter olarak yazılmış. Covid dün gibi... Holly ile birlikte o zamanların nasıl olduğunu bir kez daha hatırladım. Holly'nin annesi covid dolayısıyla vefat ediyor. Annesiyle arası iyi olmamasına rağmen fena halde etkilenen Holly'e bir dava geliyor.
Kızının kayboluşunu araştıran ancak yerel polisten ya da kendi çabalarından bir sonuç alamaya Penny Dahl, özel dedektif olarak Holly'e ulaşıyor. Ve Holly bir nevi diğer şeylerden kaçmak istercesine davayı kabul edip araştırmaya başlıyor.
King romanlarında en çok sevdiğim şey birçok karakter ağzından olayın farklı yönleriyle anlatılması. Arka kapak yazısından zaten her şey belli oluyor ama yapacak bir şey yok. King Bey suçluları gizlemekle falan uğraşmıyor. Olay örgüsü o kadar merak uyandırıcı ki devamlı okuyorsunuz.
Olaylar bir Holly'nin bir de Harris çiftinin bakış açısıyla yazılmış. Heyecan dorukta ilerliyor. Aynı zamanda iğreniyorsunuz ve umut etmemeniz gereken şeyleri umut ediyorsunuz.
Harris çiftinin yaptığı şeyler insanı yemek yemeye tövbe ettirir. Ciddi söylüyorum. Bu kitabı diyet amaçlı da kullanabilirsiniz bence, faydası olacaktır.
Kitapla alakalı ne çıkarımda bulunabilirim bilmiyorum. Ama insan bedenine saygı duymak ve beklenmeyecek olan her şeyi bekleyebileceğimi rahat bir şekilde görmemi sağladı. Birine "Bu yapamaz, yaşı elvermez," falan demeyeceksiniz. Valla buzdolabında parfe olursunuz.
King zaten kitabın sonunda yazar notu olarak bu fikri nereden aldığını da söylüyor. Abimin gazete yazılarına bakıp "Bunu yazarım la ben!" diyerek 500 sayfalık bir kurgu çıkartması korkunç.
Severek okuduğum ve oldukça akıcı bir romandı. Kilo vermek isteyen herkese tavsiyemdir.