Canım Frederick modern dünyaya ayak uydurmadaki problemlerini ben de yaşıyorum. Bazı şeyler inan bir çoğumuza çok fazla gereksiz geliyor ama yine de yapıyoruz. Geçmişte dürüstlük ne kadar önemliyse, şimdilerde profesyonel yalancılık o kadar önemli. Kitabın aslında geçmişle günümüzü karşılaştırdığı çok anlamlı yerler vardı. Ben bu detayları gerçekten çok severek okudum. İster istemez bir romantik komedi kitabından çok fazla beklentiniz olmuyor ama az önce söylediğim o minik mesajlar bu kitabı çok ayrı bir yere taşıdı diyebilirim. Instagram ile tanışması ardından #Google geçmişi ve izlediği diziler beni hem güldürdü hem düşündürdü. Tamam, daha çok güldürdü. Ah be adamım mevzu ev arkadaşlığından ve modern dünyaya uyum sağlamaktan sapıyor değil mi? Tabii hiçbir detay eski soylu tavırlarıyla Frederick bebeğime aşık olmama engel olmadı. Kıyamam ya sen git yüz yıl boyunca seninle hiçbir alakası olmayan bir sebepten dolayı komalık ol ve uyandığında hiç bilmediğim bir dünyaya gözlerini açmış ol.. Trajikomik bir olay değil mi? Gerçekten de öyle!
Cassie aslında beni yoran bir karakter oldu. hayatta hepimizin başarısızlıkları olur ama bu hep onun başına geliyormuş gibi davranması bir yerden sonra yorucu oldu. Lakin benim soylu beyefendim bu konuda kızımızı gayet güzel ikna etti. Cassie karakterinin kendini bulma sistemi yavaş ama istikrarlıydı. Sonu doğru bir kaos bekliyordum ama bu kadar saçma ve gülünç bir şekilde bağlanmasını beklemiyordum. Yani gerçekten Belki başka bir şekilde bağlansa sevebilirdim ama komik mi diyeyim yoksa gereksiz mi diyeyim bilemiyorum. Sanırım bu konuda hala kararsızım. kitabın son bölümünü çok sevdim. Bana göre her şey ayarındaydı. Sonda verilen mesaj da ayrıca beni mutlu etti. Dediğim gibi o gereksiz bölümler olmasaydı bence keyifli bir kitaptı. Zaten ben mevzu ev arkadaşlığı olunca ayrı bir seviyorum. Kitabın sonlarına doğru yetişkin içeriğe yer verildiğinde söylemek istedim. Son olarak çeviri gerçekten muhteşemdi ama keşke düzenleme kısmı da daha iyi olsaydı. Ee anlatması benden okuyup okumamaya karar vermesi sizlerden!