Puan vermedi·424 syf.····Okunma: 14 Mayıs 2024 09:17 Herkese selam. Serinin ikinci kitabı "Düşmanım ile Aşkın Bilimsel Rekabeti"nin yorumu ile geldim. Bu sefer Dirty Martini arkadaş grubundan Hazel'in hikayesini okuyoruz.
Hazel, bir bilim insanı. Küçüklüğünden beri çok zeki olması, bütün problemlerini bilime dayandırarak çözmesi ve arkadaş grubundaki en mantıklı insan olması ile biliniyor. Hazel'ın bu dünyada nefret ettiği sadece bir kişi var. O da yaptığı çalışmayı hiçbir bilimsel kanıta dayandıramayan ve bu yüzden Hazel'ın gözünde bilim insanı değeri taşımayan Corban Nash.
Corban, insanları birbirine aşık ettiğini iddia ettiği bir teori geliştirir. Ve bu çalışması çok başarılı olur. Ancak Hazel bu durumdan memnun değildir ve sosyal medyada Corban ile atışırlar. Birbirlerinden nefret eden ikili aynı yerde çalışmaya başlaması ile işler karışır. Karşılıklı sinir etme oyunları, en sonunda aralarındaki çekime yenik düşer. Artık ikiside aşk ve nefret arasında kalmıştır ve ne yapacaklarını bilemezler.
Bu arada arkadaşları ile birlikte maraton koşmaya karar veren Hazel büyük bir rekabete girer. Artık bu yarış Dirty Martini Koşu Kulübü'nün değil Hazel'ın kendini kanıtlama çabasına dönmüştür. Kendilerini sadece bilime adamış ve aşk hakkında hiçbirşey bilmeyen Hazel ve Corban zincirlerini kırabilecek midir?
Serinin ikinci kitabını da büyük bir zevkle okudum. Gruba Sofia'da dahil olarak artık dört kişi oldular. Kızların arkadaşlığına ve muhabbetlerine bayılıyorum. Hazel ve Corban ise tatlı bir çift oldular, özellikle nefretten aşka temasını ayrı bir seviyorum. Ama ben grubun en deli üyesi Nora'yı aşırı merak ediyorum. Umarım bir dahaki kitap onun hakkında olur. Yetişkin okurlara göre olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım. Eğlenceli bir romantik komedi ve kız arkadaşların harika dostluğunu okumak isterseniz bu kitap tam size göre. Yeni kitaplarda görüşmek üzere