Beklediğim etkiyi alamadım
2024 20. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2024 00:34
Uzun zamandır okumadığım bir tür olan polisiyeye çok övüldüğü için bu kitapla geri dönmek istedim. Açıkçası herkesin beğendiği gibi hoşuma giden bir kitap olmadı. İlk 150 sayfasını okurken çok zorlandım bir türlü hikayenin içerisine giremedim ve olaya adapte olamadım. Daha sonrasında hikaye beni içerisine çekmeye başladı ama alakalı veya alakasız o kadar çok karakter ve olaydan bahsediliyordu ki sürekli dikkatim dağıldı. Bu yazarın tercihi ve yazma şekli olabilir bilmiyorum çünkü daha öncesinde bir kitabını okumamıştım bu yüzden yadırgadım. Ama daha sonrasında olayların ülke gündeminde yaşananlarla paralellik göstermesi beni içine çekmeye başladı. Spoiler vermeden anlatmaya çalışırsam bazı şeyler üzerinde çok üstünde durulup diğerlerinden hiç bahsedilmemesi hikayedeki açığı ele veriyordu tabi ama yine de emin olamadım. Yer yer gerildiğim ve üzüldüğüm noktalar oldu çünkü roman gerçekçiydi ve günümüzün aynasıydı . Kitaptaki bazı cümleler gerçekten çok anlamlıydı ki bunları da zaten alıntı yaparak paylaştım. Fakat genel anlamıyla bir daha okurum veya çok beğendim diyebileceğim bir kitap değildi. Polisiye sevenler ve dedektif misali olay çözmeyi sevenler için güzel bir seçenek olabilir .
Yırtıcı Kuşlar ZamanıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202413,3bin okunma