Puan vermedi·448 syf.····Okunma: 07 Kasım 2024 13:25 Kitabın adı: Yırtıcı Kuşlar Zamanı
Yazarın adı: Ahmet Ümit
Sayfa sayısı:448
Başkomiser Nevzat maceralarını ilk defa okuyorum soluk almadan okudum dersem yalan olmaz.
Yağmurlu Bir İstanbul gecesinde derin uykusunda olan Nevzat bir telefon sesiyle uyanır arayan yardımcısı Ali'dir:
-Başkomiserim Ağva'da heyelan olmuş ve bir iskelet ortaya çıkmış .Nevzat :
-Hemen geliyorum.
Başkomiser hemen yola çıkar olay mahaline geldiğinde bir iskelet öylece duruyordur incelemeye alırlar kafatasını incelerken dişlerin arasında bir mermi çekirdeği bulurlar kimliğine dair hiçbir bulgu yoktur iskeletten biraz ileride bir iki parça bir şeyler bulurlar birleştirirler bu bir diz protezidir bu iskelet kimdir. Kim veya kimler öldürmüştür.
Yapılan incelemeler sonunda Merminin başkomiser nevzat'ın silahından çıktığı anlaşılır. Kimliği de Turgay Nacar adında bir komiserdir.Nasıl olur imkansız bir şey neden mi imkansız anlatayım.
İskelet bulunmadan 10 yıl kadar önce bir olay hakkında soruşturma yaparken Turgay Nacar Orkun Yolcu ve Halit Apak adında ki komiserlerin ismine rastlar fakat soruşturmadan el çektirilir.
Ve yine iskelet bulunmadan 7 yıl önce karısı ve kızı arabaya konan bombanın patlaması sonucunda ölürler. Başkomiser çok zor günler geçirir hastanede çok ağır tedavilere maruz kalır ve bu tedaviler sonrası hafıza kaybına uğrar.
Şimdi diyeceksiniz bunun bu ceset ne ilgisi var kitabı o okursanız ilgisini de okumuş olacaksınız.
Peki kim bu yırtıcı kuşlar çetesi ve nereden çıktı bu yırtıcı kuşlar sınır ötesi çatışmalarda birbirlerine kod adı verirler bizimkiler de yırtıcı kuşlardan esinlenmişler kod adlarını Atmaca; Halit Apak, Delice; Turgay Nacar, Kerkenez; Orkun Yolcu peki Şahin kim.
Kitabın sonuna kadar Şahin'in kimliği anlaşılmıyor ben ters köşe oldum olaylar bu yırtıcı kuşlar çetesi başkomiser Nevzat ve ekibi ve sivil hayattan janti Cemal çevresinde geçiyor.
Okuyun okutturun en iyi dost kitaplardır