Puan vermedi·336 syf.··Beğendi
· "Dokuz yaşındaydım ve kendi hayal kırıklığımla baş etmeyi uzun zaman önce öğrenmiştim."
"Blythe, insanlar hakkımızda doğru olmayan kötü şeyler düşünebilirler. Ama hayatta gerçek olan tek şey, bizim kendimiz hakkında inandıklarımızdır."
Herkese Merhaba
Psikolojik dram türünde etkileyici bit kitapla sizlerleyim. Kadınlar gelişme çağından itibaren kendi istekleri göz ardı edilip 'sen ilerde şöyle anne olursun' , 'anne olursan anlarsın ' gibi toplum tarafından gizli bir baskısıyla yetiştiriliyor. Bir kadın anne olduğunda genellikle kendine dair istekleri geri plana atılıyor ,çocukla ilgili tüm sorumluluk ona aitmiş gibi bir bakış oluşuyor.
Bir kadın anne olmayı fiziken ve ruhen istemiyorsa , hazır değilse zorlanmamasi gerektigini öncelikle annelerinin anlaması gerekiyor ki çocuğuna destek olabilsin.
Ve en önemlisi bir kadın kendi isteğiyle anne oluyorsa eşinin de anne kadar sorumluluk sahibi olması gerektiğini bilin.
Kitabın konusuna gelecek olursam ; Blythe annesinden görmediği sevgiyle büyümüştür . En büyük korkusu onun gibi olmaktır. Mutlu giden evliliklerinde eşiyle çocuk sahibi olmaya karar verirler. Bebekleri Violet doğduğunda aralarında hayal ettiği gibi bir bağ kuramaz. Kızına yakın olmaya çalıştıkça , kızı onu itiyor . Blythe , durumu eşine anlattığında ise ilgisiz koca olacak zaten abarttığını söyler. Geçen zaman anne kız arasındaki mesafenin daha çok açılmasına sebep olur. Blythe her yolu dener ama kızının nefretiyle karşı karşıya kalır. Blythe, abartiyorsun sözleri sonrasında artık kendi akıl sağlığından şüphe duymaya başlar. Oysa Violet herkesin sandığı gibi masum değildir.
Annelik duygusu genetik midir ?
Blythe ve Violet arasındaki durum ne olacak ?
Violet'in davranışları nelere sebep olacak. ?
Soruların cevabı ve daha fazlası için kitabı okumalısınız.
Kitap sonuna kadar sinir bozarak ve merakta bırakacak şekilde ilerledi. Keşke sonu 2 sayfa daha olaydı da bazı şeyler netleşip derin bir oh çekebilseydim.