2024 106. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2024 21:16
ÇİNARE/ BAHADIR KARASULU “Burada çevremdeki herkes konuşmaya meraklı ama karşısındakini kimse dinlemek istemiyor. Aynı şekilde gördüğüm kadarıyla, herkes yazmaya meraklı ama kimse diğerinin yazdığını okumaya ya niyeti yok ya da sabrı yok.” 64 Selam, Bugün yazarın kitabını anlatmadan önce yazar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Bahadır Bey'in kaleminden okuduğum yedinci kitap #çinare . Öncesinde #mibellaamigo #Apansızı şiir kitapları , #inceferaye , #fırtınafotoğrafıvemadalyon #ömürlükdeniznöbetçisi öykü kitapları ve #yalnızdenizinfethi adlı romanını severek okumuştum. Bunlar haricinde alanıyla ilgili yazdığı kitapları da mevcuttur. Prof. Dr. Bahadır Karasulu , Bilgisayar Mühendisliği bölümünde akademisyenlik görevine devam etmektedir. Gelelim son kitabı #ÇİNARE ‘ ye ; akademisyen olan Emir aynı zamanda bir roman yazarıdır. Son yazdığı romanla ilgili bilgi toplamak için Azerbaycan Bakü şehrine giden Emir, orada ses sanatçısı Çinare ile tanışır. Birbirlerinden etkilenen ikili , bir süre sonra sevgili olurlar. Aralarında güzel bir ilişki varken, Çinare ‘ye gelen bir teklifle bu büyü bozulur. Bu arada Emir ‘in yazdığı Romanda da farklı bir hikâye okuyoruz. Kitap içinde kitap okuyoruz, sizin anlayacağınız. Natavan isimli roman ise; on beşinci yüzyılda Orta Çağ Bakü’sündeki Antrekan isimli savaşçı ve Yekta Hanım arasında geçen aşkı ve olayları konu alır. Daha önceki kitaplarından farklı, geniş perspektifli bir kurgu. Hikâye Azerbaycan ‘ın Lenkeran, Ağsu, Şamahı şehirleri yanı sıra, İstanbul, Kanada gibi mekanlarda geçmektedir. Özellikle Azerbaycan ile ilgi birçok bilgi de yer almaktadır. Yeni kitaplarda buluşmak üzere .
ÇinareBahadır Karasulu · Ange Kitap · 202416 okunma