*İMANI KUVVETLİ OLANIN, İMTİHANI AĞIR OLUR.* Ey Nefis! Sıyrıl hazan duygularından ve bir yeşillik ol, uçuşsun kuşlar, kuşçuklar çevrende… bir su kaynağı ol, koşsun bütün bağırı yanıklar semtine, mumlar gibi eri ve etrafına ışıklar saç; hem öyle bir saç ki, mehtabı temâşâya dalmış olanlar, onu bırakıp da senin ikliminin pervanesi olsunlar. ‎سْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ Şüphesiz biz senin yüzünü göğe doğru çevirdiğini görüyoruz. - Bakara 144. Ey Nefis! Allah’ın sana ihsan ettiklerini sen de saç cömertçe etrafına; saç ki, insanı insanlara, Cennet’e ve Allah’a yaklaştıran en sırlı formül Civanmertliktir. Yokluk denizinde vücûdunu yok etmeyenin aklı yoktur. *LÂ İLÂHE İLLÂLLÂH* Nasıl başardın ya Resulullah🌹sana hakaret eden eziyet eden ebu cehilin kapısına iki yüz küsür kez gittin, nasıl gittin… helak azabı inen ebu Leheb’e (amcana) 70 kez nasıl gittin. Nasıl başardın? *BÜTÜN UMUDUM RABBİMEDİR* “Her bir zerre, ilk hareketinde, lisan-ı hâl ile ‘ ‎سْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يم ‘der” Her bir zerre sonsuz aciz, zaif ve şuursuz olduğu halde takatinin çok fevkinde, harika işleri yaparken, lisan-ı hâli “Ben Allah’ın namıyla, hesabıyla, ismiyle, izniyle, kuvvetiyle, hareket ediyorum” der. Allahım! Senin gazabından rızâna, azâbından affına sığınırım. Ben Senden Sana sığınırım. Ben seni lâyık olduğun şekilde medh-ü senâ edemem. Sen kendini nasıl medh ü senâ etmişsen öylesin. Amin Amin Amin SelamunAleykum🌷HayırlıCumalar
Hayırlı Cuma’lar