İçinde bulunduğunuz dönem ya da durumlar için toplumu suçlamak kolaydır. Halbuki toplumu insanlar oluşturur ve bizim de onlardan birisi olduğumuzu unuturuz çoğu zaman. Bir suç varsa bireyden başlar. Herkes kendini iyileştirirse, çocuğunu yapabileceği en iyi şekilde yetiştirirse, en önemlisi de seçimini doğru yaparsa iyiye doğru değişim mümkündür.
Yazarın, eğitim, bilim, tarih ve daha birçok konudaki makalelerinin derlemesinden oluşan bu kitap, sizi farkına varmaya, düşünmeye ve yapabilecekleriniz için adım atmaya davet ediyor. Kitabın eski baskısı yıllar önce yayınlanmış. Bu kitapta eklemeler ve güncellemeler var ama eski yazılarını okuyup da hiçbir şeyin değişmediğini hatta daha kötüye gittiğini görmek çok üzücü.
Çocuklarınız ilkokula başladığında eğitimle ilgili olumsuzlukların farkına varmaya başlarsınız. Ama esas şaşkınlığı üniversite sınavı sonuçları ve tercihler döneminde yaşıyorsunuz. Gençlerin genel durumunun farkında olduğumu sanırdım. Oğlum tercih için araştırma yaparken ve üniversiteye başladığı şu birkaç ayda çok daha fazla şey öğrendim. Sistem yanlışlarla dolu evet ama geleceği inşa edecek gençlerle yanlışlar düzeltilebilir. Ve kesinlikle yazarın dediği gibi anlamsız çatışmaların peşine düşerek değil, okuyarak, bilim öğrenerek, çalışıp kendini geliştirerek. Kitabı okuyup, şikayet etmek yerine yapabileceğiniz ne çok şey olduğunu görebilirsiniz.