2024 33. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2024 15:01
6.5/10 Anne ve babaya bir bölüm, çocuğa iki bölüm ayrılmış, toplamda 4 bölümden oluşuyor kitap. Her bir aile ferdinin anlatımı üzerinden ana karakterimiz Nermin'i tanımak çok iyi fikir. Her karakterin kişiliklerine, iç dünyalarına göre değişen üslup farkını da sevdim. Yalnızca "Baba" bölümünde okuma keyfim biraz baltalandı, itiraf etmem gerek. Bilinç akışı tekniğine hiçbir itirazım yok, severim fakat burada bana keyif vermedi pek :/ "Ana" bölümünden beklentim daha farklıydı, ilk bölümü okuduktan sonra kitabı şöyle hızlıca karıştırdığımda "Ana" bölümünün diğerlerinden az sayfa sayısına sahip olduğunu görünce ve "Kız" bölümünde anneden bahsediliş şeklinden dolayı ev içinde susturulduğu için sesi çok çıkmayan, görünmeyen bir kadın olduğundan bölümü kısa sanmıştım. Beklediğimi alamadım ama bu kitabın sorunu değil elbette, benim beklentim, benim sorunum. Kısacası; kitabın konseptini çok sevdim, genel olarak bölümlerden de keyif aldım. İlk Leyla Erbil kitabımdan yeterince memnun ayrıldığımı düşünüyorum.
Tuhaf Bir KadınLeyla Erbil · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20252,854 okunma