Müsaadenizle ben de ablalara yönelik olanını yazayım. Çok rica edeceğim canım hanımlar, biraz hayatın gerçeklerinin farkına varın. Pembe panjurlu ev, önünüzde diz çökmüş elinde yüzüğüyle prens, varlıklı bir aileye gelin olma hayali filan kurmaktan vazgeçin. Filmlerle dizilerle beklentilere girip kendi kendinizin hayatını mahvetmeyin. Gerçek hayat o kadar da toz pembe değil. Instagram reels, YouTube shorts izleyerek günü nasıl doldursam diye düşünmek yerine üretin. Şu depresif kafadan çıkın çıkmak zorundasınız zorundayiz. Okumak, gelişmek ve geliştirmek zorundayız. Hayat kısa kuşlar uçuyor. Uçan kuşun da kuşu yaratanın da farkına varın. Bu rüyadan uyanınca ah be bes dakika daha uyusaydim da güzel bir sonuç kurgulasaydim deme şansımız olmayacak. Yolda yürürken, bulaşık yıkarken veya ütü yaparken bile ders dinleyin, Kuran dinleyin ezber yapın. Derslere gidin, güzel sohbet halkalarinda bulunun. Aynı mahallenin çocuklarıyla komşu olun. Anne olun. Evlat yetiştirin. Çünkü anne bir çocuktan bir Kudüs yapar. Çocuklarınız da aynı mahallenin çocuklarıyla büyüsün. Çocuklariniza sağlam bir çevre sunun ki sizden kaçtığında sığındığı yer güvenli bir alan olsun. Evlatlariniza kahrolsun İsrail sloganı atmayı da boykotu da ta 2 yaşından itibaren öğretin. Anlıyorlar merak etmeyin. Hem de bayağı kaniksiyorlar bizden bile iyi. Boş iş değil bilincaltina tam o zamanlarda butun sloganların da davranış modellerini de verin. Hatta yapamadığınız zorlandığıniz ne varsa çocuklarınıza öğretin, sizi utandirmak pahasına doğru yola cekilirsiniz. Teknolojiyi kullanmayı iyi öğrenin, çocuklarınızı teknolojinin kucağına korunmasız bir şekilde birakmayin. Tarih de öğrenin, finansal okuryazarlik da. Evlenirken de para, kariyer, güzel bir düğün beklentisi ile yola çıkmayın, şayet bosanirsaniz hatırası dahi guzel olmayacak birer madde iken merhametli bir insanla çıktığınız yolda gözünüze gelmeyecek şeyler olacağını size taahhüt ederim. Bir çanta az alın, düğünlerde aynı kıyafeti giyinin ama mert bir insanın yamacında kendinizi güvende hissedebilin. Albenisine kapılıp da evliliği hafife almayın. Ne devlestirin taleplerle ne de küçültün hallederiz diye. Anne babanızın razı gelmediği yere gitmeyin. Arkadaş çevrenizde kırmızı çizgileriniz olsun, sigara içeni arkadaş edinmeyin mesela. Nefsinize ağır gelse de babanızdan izin alın, sonra kocanizdan alın, alın bir şey olmaz ben arkanızdayim. Size İslam'ın tanıdığı hakları da bilin, sorumlulukları da. Anne babanın hakkını ve kocanın da. Kendi hakkinizi korudugunuz kadar onları koruyun. Insan refleks olarak kendini korur çünkü siz karsiyi baz alın her zaman. Sosyal medyadan kimseye güvenmeyin gözünüzle gormediginiz kimseye o şansı vermeyin. Sonuç %99 hüsran çıkacaktır, bir damla bal için bir çuval saman çiğnemeye gerek var mı bilmem. Bedeninizi elbet koruyun ama en çok ruhunuzu. Muhakkak bir sanat öğrenin, kadın sanatçıdır. Üretir. Maddi durumunuz yettiği ölçüde çalışmayın; çalışmayın, para için çalışmayın ama üretin. Ne olursa. Ama dünyalık değil ahiretlik. Yetim çocuklar için, Gazze'deki mazlumlar için bir bileklik olsun yapın satın gönderin. Erkeklerin toplum içindeki mertebelerine aldırmayın erillige meyletmeyin asıl aziz olan fitratiniz. Ama bunun için de yağdan mumdan medet ummayin. Esra Exmeci değil, asalet ve zarafet timsali Hz Hatice'nin hayatını okuyun. Haklarınızı talep edin, sorumluluklarınızın farkında olun asil bir kadın gibi geçin kosenize ve sakince seyredin her şeyin su gibi akışını.
Ömer Cömert

Ömer Cömert

@khvichakvaratskhelia
Abi biraz estetik, zarafet, ne bileyim az bilin ya, az akledin, az kafa yorun, anlamsız işlerin adamı olmayın. Okumayın abi bilmiyorsanız, sorun bilene. Egoluysa bilen bir tane vurun kafasına. Ama ucuz şeylerle ilgilenme sürenizi uzatmayın. Oyun da oynayın ama kuşluk da kılın. Ama n'olur Livaneli okumayın mesela. Snake oynayın onun yerine. Sinemanın has adamlarını takip edin. Maçları kaçırın. Kalbinize iyi gelecek şeyler dinleyin, bakının, konuşun. Gün içinde Kur'ansız yapamayın. Hayat geçiyor. Aynı bilinçle yaşayıp durmayın. Bilinciniz gelişmiyorsa okuduklarınıza bir son verin. Azıcık da imaj sahibi olun. Gözünüz güzeli fark etsin. Güzel şöyle olur diyebilin. Gösterebilin. Kılık kıyafetinizde bile bu fark edilsin. Kaninattaki uyum, sadelik sizde de görülsün. Gönül zenginliği isteyin. Otları koparmayı bırakmayın. Çok gülmeyin. Şekere, ekmeği fazla tüketilmeyin, malum pahalı. Olur olmadık şeylere de hayatınızı harcamayın. Geçip gitmesine izin verin bazı şeylerin. İnsanları değiştirme hastalığınız varsa bir son verin. Derhal. Hemen. Bunun kendini değiştirmekten bir kaçış olduğunu fark edin. Hemen. Arkadaşlarınızla hep aynı şeyi konuşuyorsanız buluşmayın. Malum bi çay 10 lira. Anne babanıza saygıda kusur ettiğinizde onları hemen cahillikle suçlamayın. Kendinizi sevilmemeye de değer olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurun. Sıradan, basit, olmasa da olur cümleler çok kurmayın. İhtiyaç halinde susun. Sizden nasihat beklemedikleri müddetçe de insanlara nasihat etmeyin :)
247 görüntüleme