2024 64. kitabı
İnsanlar arasındaki en büyük engel nedir sizce? Bu kitaba göre kuşkusuz zekâ. Keşke içinde yaşadığımız toplumda insanı olduğu gibi kabul etmek bu kadar zor olmasa! Bir kere daha normalin, dengede olmanın insanı yaşamda daha keyifli, sosyal , mutlu, huzurlu kıldığının altını çizmiş olduk. Charlie'nin tek bir hayalî vardı: akıllı olmak. Çok düşük IQ ile doğan 32 yaşındaki kahramanımız Charlie, bilim adamlarının, zeka seviyesini artıracak deneysel ameliyatı gerçekleştirmeleri için kusursuz bir adaydır. Bu deney öncesinde Algernon adındaki laboratuvar faresinde test edilmiş ve büyük bir başarı elde edilmiştir. Ameliyattan sonra, Charlie’nin durumu günlüğüne yazdığı raporlarla takip edilmeye başlanır. İlk yazdığı raporlara çocuksu bir dil ve imla hataları hakimdir. Sonra ameliyat etkisini göstermeye başlar. Charlie artık, insanların kendisiyle dalga geçmeyeceğini ve bir sürü arkadaş edineceğini, aşık olduğu kadına açılabileceğini düşünür. Fakat zekası normalin çok üstüne fırladığından, çevresinde yadırganır, kıskanılır ve istemiş olduğu arkadaşları edinmekte yine başarısız olur ve yine yalnızdır. "Hiçbiri gözlerimin içine bakamıyordu ve ben de onlardan yükselen husumet dalgasını hissedebiliyordum. Önceleri, bana gülüyorlar, cehaletimden ve yavanlığımdan dolayı beni küçük görüyorlardı; şimdi de bilgimden ve kavrama yeteneğimden ötürü benden nefret ediyorlardı. Keyifli ve duygusal bir bilimkurgu romanı. Yazarın üslubu, kitabın akıcılığı bir çırpıda sona ulaştırıyor sizi. Kahramanımız Charlie ve deney faresi Algernon'u çok seveceksiniz. Kitabın filmi de çekilmiş izlemek isterseniz aklınızda bulunsun. Kitaptan Alıntılar: "Hayat dediğin şey nedir ki? Labirentlerden oluşan bir kutu." "Ben kör doğmuş ama ışığı görmesine izin verilmiş bir insanım. Bu bir günah olamaz." "Her şeyi sözcüklere dökmek her zaman gerekli olmayabilir." "Hepinizin atladığı bir şey var: Sevgi ve şefkat eli değmeyen zeka ve eğitim beş para etmez. " “Çok insan tanıyorum. Hem de pek çok... Ama hiçbiri gerçek dost değil. “ "Not: Lütfen eğer vaktiniz olursa Algernonun arka bahçedeki mezarına birkaç çiçek koyun olur mu?" Okuyun, okutun :)
Algernon'a ÇiçeklerDaniel Keyes · Koridor Yayıncılık · 202537bin okunma