2024 91. kitabı
“Eğer onu istiyorsan, benimle pazarlık et Tanrıça, çünkü onun kalbi benim.” Yani bu açıkça benzersiz bir Küçük Deniz Kızı'nın yeniden anlatımı. Deniz kızımız Enna ise yarı Siren ve esasen bir hayat borcu nedeniyle ruhunu Odissa'ya satmıştır. Daha küçükken yanına alıp ona hayatta kalmayı gösteren Odissa onun sevgi-nefret ilişkisi yaşadığı yek ailesidir. Yine de aralarında bağ olduğu için Odissa’nın istekleri onun için hayatta kalma sebebidir, böylelikle Odyysia onu bir ölüm taciri olarak yetiştirir hem de en iyisinden. Bu yüzden siren Enna, ahlaki açıdan çok gri bir katildir. Kraliçe olmayı kafaya koyan Odissa, Enna'ya Uçurum Prensesi'ni öldürmesini emreder, böylece Odyysia bu prensesinin yerine geçebilir ve böylece Mercan Krallığı'nın prensi Soren ile evlenip Krallığı ele geçirebilir. Buraya kadar planları tıkırında işerken Enna, hizmetçi olarak Soren’in sarayında Odissa’nın hizmetçisi olarak eşlik etmek zorundadır. “Beni duyuyor musun, lanetli? Bu her neyse, onunla savaşmalısın. Beni bırakmayacaksın.” Birkaç aksilikten sonra nihayet Mercan Prensi Soren ile tanışıyoruz. Güçlü ve zekiydi ve aynı zamanda sağlam bir şekilde tehlikeliydi. Bölümleri onun bakış açısından okumayı çok sevdim zeki, hazırcevap ama nazik ve komik ama küstah. İç monologlarından sadece alaycılık damlıyordu. Soren, tanıştıkları andan itibaren Enna'ya hayran kalır ve ne yazki ki prensi tanımayan Enna onu bıçaklar! Bir erkeği elde etmenin en iyi yolu. “Küçük oyunumuzda oldukça vahşi bir kart oldun, değil mi?” Enna'mız çok sert biri. O, hırçın ve vahşi. Öldürme işini istemediği çok açık, ancak bir pazarlığa sıkışmış durumda ve tek istediği Odissa'nın pençesinden kurtulmak. Sık sık ahlaki pusulasıyla savaşmasına neden olan korkunç durumlara düşüyor. Geçmiş hikayesi yürek parçalayıcı ve üzücüydü. “O hala orada, benim kumsal dansçım. Savaşçım. Kalbimin gölge muhafızı.” Soren birden fazla Prenses tarafının evlilik teklifini reddetmiştir ama artık zamanı dolmuştur, çünkü Krallığı'nın kuvvetlenmesi onun evlenmesi şarttır. Bir eşte aradığı şeye odaklanmış durumda ve herhangi biriyle yetinmek istemiyor. Onurlu, asil ve halkını önemsiyor. Oldukça güçlü bir zihne sahip ama aynı zamanda onu özünde tam bir romantik yapan tamamen sağlıklı bir karaktere sahip. Ve yanlışlıkla Enna’nın ilk kez karaya çıktığı sahilde onu gördüğünde ve onun nişanlısı olduğunu düşündüğünde, ona tam da bunu verebilecek bir gelin bulmuş olabileceğine inanıyor. Enna ve Soren arasındaki dövüş sahnesi muhtemelen kitaptaki en sevdiğim sahneydi. Etrafındaki erkeklere karşı kendini koruyabilen güçlü, kudretli bir FMC görmeyi seviyorum. Dünya inşasına verilen özeni ve hassasiyeti ve davranışları, dünyanın tanımlanma biçimini, sirenleri doğru bir şekilde tasvir etmek için uğraştığını görebilirsiniz. Muhtemelen romanlarda gördüğüm en sağlam denizkızı/siren tasvirlerinden biriydi. Yeniden anlatımı her zaman severim ama hikayeyi yeniden yorumlayan ve hikayeye yeni heyecanlar katan yeniden anlatımlara bayılırım. Beni bu kitaba bağlayan şey kalıplardı ve denizkızı/siren kurgusuna bayıldığım için muhteşem bir olay örgüsüydü! “Ama sonra senin sesini duydum. Bana savaşmamı söyledin. Ben de öyle yaptım.” "Görünüşe göre kazandın."
Of Song and ScepterLiesl West · Darkling Press · 20241 okunma