···Okunma: 12 Kasım 2024 02:04 Derdi olan insanları seviyorum. Derdi insan olan insanları daha çok seviyorum. Çünkü en zoru insana iyi gelmek. Zoru başarmak ise her yiğidin harcı değil.İyi ve güzel üzerine çabalamak bu çağın en kıymetli iradesi. Akışa kapılan yaprak misali suyun üzerinde kayıp gidiyoruz, sondaki uçurumu görmediğimiz için mutluyuz çoğu zaman.
Bu kitap işte o uçurumdan bahsediyor. Korkutmak veya olumsuz düşünceler pompalamak için değil ayakları yere basan öngörülerle bir uyarıcı diyebiliriz.Önce derdini anlatıyor, sonra dermanlarını sıralıyor. Ciddi emek vermiş Mustafa hoca çok belli. Sesinin çıktığı kadar da bağırıyor. Yetiştiği yere kadar gitsin diye bir gayret içinde.
Bulunduğu konumda, bazı meslektaşları gibi ‘benim neyime lazım bu işlere bulaşmak’ deyip geçip gitmemiş ciddi risk almış nerden baksanız takdiri hak ediyor.
Her kesimden insanı muhatap alan, kapsamlı, güncel, çözüm odaklı bir çalışma olmuş. Her satırı kıymetli. Özellikle anneleri derinden sarsan bir gerçeklerle yüzleşme kitabı,malum daha hassas bir kalbe ve empati yeteneğine sahibiz.
İnşallah gereken kıymeti görür ve ciddi bir okuyucu kitlesine ulaşır. Çabasına karşılık veren bir devlet ve toplum ile karşılaşmasını umut ediyorum
Alıntı
*Evet bütün işaretler insanlığın belki de son savaşı içinde olduğumuzu gösteriyor, ciddi bir direnç göstermez, karşı hamleler yapmazsak bizi bitirecekler.
*Bir bedenin organları gibidir Adem’ in çocukları,
Aynı kaynaktan çünkü yaratılışları
Biri hastalanırsa günün birinde
Huzur kalmaz ki diğerinde
Üzülmezsen sen başkalarının sıkıntısına
Yaraşmaz insan demeleri sana.