·528 syf.····Okunma: 13 Kasım 2024 01:36 Bilimkurgunun ve fantastiğin birleşimi olan kitap olduğu için başladığım bir kitaptı. Kitabın güzel yanı, sorgulatıyor olması. Okuduğumuz yerler yeni bakış açısı sunmasının yanında bildiğimiz konularda sorguluma imkanı vermesiydi.
Kitabın bir güzel yanı Evar sıkıştığı kütüphanede zaman yavaş akarken Livira ile karşılaşmadan kızın biraz daha büyümesi oldu. Zaman sanıldığı gibi aynı düzeyde ilerlemiyordu ikisi için ve haliyle bir yandan bu durum ikisinin korktuğu bir taraf oldu.
Fantastik bir kitap olabilir ama günümüz sistemin işleyişine baktığımız zaman benzerlikler olduğunu görebiliyoruz ve okurken analize haliyle heyecanlı oluyor.
İlk iki yüz sayfayı okurken konulardan bir tık uzak kalıp, anlamakta zorluk çektim ama iki yüzden sonra kitap başka bir boyuta geldi. Sadece anlatmak yetmez okursanız kitabın ustalıkla yazıldığını anlarsınız. Yazar ayrıntılı bir şekilde yazdığı için büyüsü bozulmasın diye yavaş okumak istedim ki hızlıca okuyup geçilecek bir kitap değildi. Hızlı okuma yaptığınızda görmeniz gereken ayrıntıları kaçırırsınız.