Puan vermedi·232 syf.····Okunma: 13 Kasım 2024 11:14 Sen hiç kendin oldun mu? Aynanin karşısına geçip kendinle konuştun mu? Bendeki seni Sendeki beni aradın mı? İnsanın kendi içlerindeki ses, Ben ve Sen ilişkisini kurarak kendi kendiyle arkadaş, sırdaş, dost olup yol alıyor derinlik deryalarında. Derler ya sessiz ilerlesin içindeki ikili ilişki. Yalnızken insan bazen kendi kendiyle sohbet, muhabbet etmekte. Yalnızlığına içindeki "Sen" ile konuşmakta. Hatta bir topluluk içinde kendini yalnız görüp ama kendi içindeki Sen ile Ben olup akarsu gibi akarak düşüncelerden sıyrıldığını görmek en mutluluk olandır. "Sen ve Ben" kim bilir misiniz? "Ben" gözle gördüğüm gerçek cismim, "Sen" bendeki gözle görülmeyen Ruhum. Işte insan ruhuyla arkadaştır. Içseldir.
İşte yazarın, "Sen Ve Ben" iki yırtık ruhun dertleşmesiyle insanoğlunun yalnızlığına ışık tutmasını, derinliklerine gülümsemesini, yapacak ne kadar çok şeyin var olduğunu ama vaktinin olmadığını düşünerek her şeyi yarım yamalak bırakarak yükünü ağırlaştırdığının farkındalığını fark ettiriyor. Kitap adeta dertleşerek derinleşiyor. Kendi deryanıza kapı aralamak istemez misiniz? Kendi ruhunuzla nasıl barışçıl olduğunuzu ve bununla da cisminize yansıtarak hayatla rengarenk bahar havasında olmak istemez misiniz? Kişisel gelişim ve önerilen fayda görülebilecek bir kitap. Okumak zenginliktir. Okumak farkındalığı hayata geçirmektir. Bu da insanda olup bitiyor.