Mavka-1
2024 110. kitabı
Küçük yaşta babası tarafından merkez adlı yere terk edilen Şah hayatının kökten değişeceğinden habersizdir. Burada normal bir hayat yaşayacağını düşünse de gerçek çok daha farklıdır. Zaman ilerledikçe aldığı eğitimlerle birlikte merkez de ki ajanlardan birisi haline gelmiştir. Üstelik çok güçlü ve engellenemezdir. Merkezin en iyi ajanlarından birisidir ve verilen görevleri sorgulamadan en iyi şekilde yerine getirir. Şimdi ise aldığı görev oldukça zor ve uzundur. Bir teknoloji dehası olan Ekin Soylu’nun güvenini kazanıp önemli bir uygulama hakkında ondan bilgiler almalıdır. Fakat bu yeni müşteri sürekli kural ihlali yapması ve merkezin de buna boyun eğmesi Şah’ın şüphe duymasına sebep olur. Çok uzun zamandır kalemiyle tanışmak istediğim yazarlardan birisiyle geldim. Mavka’nın konusunu da okur okumaz kitabı okumam gerektiğini anladım ve iyi ki okumuşum diyorum. Aşırı heyecanlı ve şok içerisinde okudum desem yeridir. Öncelikle yazarın kalemi inanılmaz akıcıydı. Olayları anlatımı ve betimlemesini çok sevdim o yüzden kitap çok kısa bir sürede bitti. Bu ajan temalı kitaplar aşırı ilgimi çekiyor ya cidden diğer konulardan daha çok kitliyor beni kitaba. Yazarın oldukça genç olsa da baktığım da herhangi bir acemilik veya göz ardı edilecek bir hata bulmadım. Bana göre her şey gayet iyidi. Güçlü kadın karakterlere aşığız ya. O yüzden Şah’ı aşırı aşırı sevdim. Kitapta iki erkek başrol vardı gibi. Ben özellikle Uraz’ı merak ediyor ve onunla ilgili gerçekleri merak ediyorum sanırım. Onu bir tık daha sevdim. Ekin daha soğuktu sanki ya da ben istediğim o etkileşimi ondan alamadım. Kitap su gibi akınca ne ara bittiğini bile anlamadığım bir şekilde şok edici bir sonla karşılaştım. Yani devam kitabını da merakla beklediğim kitaplar arasında yerini aldı.
MavkaYeşim Nehir · Lolla Yayınları · 202423 okunma