2024 54. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2024 12:56
Miles Heller, üvey kardeşinin ölümünden duyduğu suçlulukla okulunu, evini, hayatını terk ederek farklı işlerde çalışır; farklı şehirlerde yaşar yedi yıl boyunca. Florida’da henüz 17 yaşındaki Pilar ile tanışır ve sevgili olurlar. Pilar’ın ablasının şantajı üzerine hem ailesiyle olan sorunlarını çözmek hem de Pilar reşit oluncaya kadar uzak durmak için New York’a döner. Uzaklardayken ailesinden haber almak için iletişimde kaldığı Bing Nathan ve arkadaşlarının işgal ettiği terk edilmiş Sunset Park’taki evde yaşamaya gelir. O işlerini yoluna koymaya çalışırken başına gelenler geri dönülemez olaylara sebep olur. Hikaye güzel ve akıcı ama öyle unsurlar var ki okumayı zorlaştırdı. Öncelikle hikaye altı karakterin bilinç düzeyinden anlatılıyor. Diyaloğun çok çok az olduğu; olayların hızlı aktarıldığı bir hikaye. Bunun yanı sıra kahramanların geçmişleri ve duygu durumları uzun uzun anlatılıyor. Geri planda ekonomik kriz, ABD, New York, beyzbol, resim, müzik, sinema, edebiyat ve daha birçok konu var. Beyzbol Paul Auster romanlarının vazgeçilmezi; Sunset Park’ta da beyzbol hayranlarının bayılacağı çok sayıda hikaye var. Ama benim gibi beyzbola sıfır ilgi duyan birine fazla geldi. Amerikan Futboluna bile daha fazla ilgi duyabilirdim ama beyzbolun hiçbir karşılığı yoktu. Başka bir spor merkeze alınsaydı ve benzer hikayeler anlatılsaydı bayılırdım eminim. Kitapla ilgili bir diğer sorunum da noktalama işaretleri oldu. Çevirmen sanki noktalı virgülü unutmuş; bol virgüllü upuzun cümlelerle dolu roman. Konsantrasyonu bozucu bir unsur oldu bu durum.
Sunset ParkPaul Auster · Can Yayınları · 2011634 okunma