Piyango
2024 4. kitabı
Bir halk nekadar gelenekçi olabilir, bir insan ne kadar gaddar olabilir ve bir insan ne kadar cahil olabilir'i yazar en uç şekilde anlatmış bizlere. Bir kara kutu ve ÖLÜM piyangosu kime çıkacak? Piyangonun ayrıntılı ritüeli, tüm köylüler mağdur olma şansına sahip olacak şekilde tasarlanmış - çocuklar bile risk altında. Taşlanarak öldürülüyor, piyangoda çıkan kişi! Jackson Köylülerin piyangoyu gerçekten bilmediklerini, ancak geleneği korumaya çalıştıklarını anlatıyor. Ama insanlar gerçekten alıkoymadan, karşı çıkmadan aciz kabulleniyorlar herşeyi. Piyangonun çıktığı; Tessie'nin ölümü, toplumların saçma nedenlerle masum insanlara nasıl zulmedebileceğinin aşırı bir örneğidir. Şiddet ve şiddet korkusu daha fazla şiddete yol açtığının da örneğidir. Filmin beni en çok etkilediği kısmı ise Tessie'inin adaletsizliktir bu dediği kısmıydı.Bu bize adaletsizliğin ,zulmün karsısında durmayan kişilerin, eninde sonunda adaletsizlik onları bulduğunda ,adalet adalet diye haykırdığında kimseyi yanlarında bulamayacağınında örneği oldu.film 17 dakikalık kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim ️️️️️
The LotteryShirley Jackson · Penguin Classics · 2022183 okunma
1 +1'leme