···Okunma: 16 Kasım 2024 16:47 Güzeldi ama Spoiler yemeseydim çok güzel olacaktı. Herneyse başlayalım. Bu sefer çeviri beni yormadı. zaten konu gayet akıcı ve heyecanlı oldugundan hizli bir sekilde bitti. 1. Kitabda elestirdigim jude dun duygusuz la alakali soylemim burada ayni degil. Jude un arada kalmisligi. Bazi zaman bikinca suruklenisine goz yummasini hayretlerle okudum. Ve yine jude dun yerinde olmak istemediğimi fark ettim. Jude cidden guclu bir kis sadece fiziksel değil diger her konuda guclu goruyorum. Cunku baska bir insan bu jude un basina gelenler aynisi ona olsaydi kesin intihar etmeye çalişirdi. Jude psikolojini cok iyi koruyor. Onun disinda taryn kadar yüzsüz locke gibi şerefsiz bir ikili gercekten birbirlerine uyuyorlar. Bu sefer kitaptaki cardani daha cok sevdim tabi son kisimda (spoiler) jude u insan dünyasına sürgün etmesi disinda. Bunu bilerek mi yapti onu korumak icin mi bilmiyorum. Hala ondan nefret ettigi icin mi yoksa? Diger bir konu Vivi jidden jude un dedigi gibi umursamazlik yapti ve ben buna cok sasiyorum. Ve jude kralice olduguna mutlu tabi mutluluk yarim kaldida neyse 3. Kitaba gecicem simdi .