···Okunma: 17 Kasım 2024 20:21 Psikoloji beni uzun süredir cezbeden bir konu ama özellikle kariyer alanında psikolojiyi tercih edip etmeyeceğimden bu kitabı okuyana kadar emin değildim. Ne zaman ki bu kitabın sayfalarına gömüldüm ve son sayfasını çevirdim, o zaman "Ben bu işi yapacağım!" dedim.
Kitabın içeriği isminde saklı esasında: 50 Bilim İnsanıyla Psikolojinin Kısa Tarihi. Psikolojiyi bir bilim hâline getiren, psikolojide bilgi birikimine katkıda bulunan en önemli 50 bilim insanından bahsediyor kitapta. Freud'dan Jung'a, Skinner'dan Chomsky'ye, Maslow'dan Adler'e kadar çok farklı bir sürü bilim insanı hakkında bilgi veriliyor. Bu bilim insanlarının psikolojiye bıraktıkları bilgi birikimi, deneyleri, görüşleri, başka psikologlarla ilgileri, çalışmalarının geçerliliği ve psikoloji açısından önemi pek detaylı olmasa da yeterince detaya inerek biz okurlara sunuluyor. Bilim insanları çalışma alanlarına göre "Başlangıçtan Davranışa" "Zihin ve İnsan" "Doğumdan Ölüme" "Sosyal Hayvan" ve "Hastalıkta ve Sağlıkta" gibi farklı bölümlerde yer buluyorlar. Her bir bilim insanı için iki sayfa var, bu iki sayfadaki yazı da alıntılar, görseller ve tanım kutucuklarıyla zenginleştirilmiş.
Psikoloji hakkında yüzeysel de olsa bir bilgi sahibi olmak isteyen herkesin açıp, ufak notlar alarak okuması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum.