·136 syf.····Okunma: 17 Kasım 2024 20:30 Açıkçası kitap hoşuma gitti ancak sevmeyenleri gayet iyi anlıyorum.Cunku okuduğumuz bu kitap bir hikaye değil gerçekler.Atom çağının gerçekleri.Ustelik bunu japon disiplini ve ahlakıyla anlatınca ortaya neredeyse "duygusuz" bir eser çıkıyor.Ben şahsen dünyanın en büyük felaketlerinden biri olan bu olayı çok merak ettiğim için bana tam olarak belgesel tadında bir keyif verdi ve sık sık notlar aldırdı.Bu kadar olmasa bile bizde bu şekilde bir felaketler ülkesi olarak kriz anında ve sonrasında;soğukkanlılık,dürüstlük,cesaret,özveri gibi vatandaşlık görevlerimizi bana çok iyi hatirlatti ve hayranlık uyandırdı.Tarihin daha önce hiç görmediği bir felaketin sonrasında bile vatan ve millet aşkıyla elinden gelenin en iyisini yapıp adrenalinin etkisine hiç girmeden objektif yorumlarda bulunmaları beni kendimden geçirdi.Kısaca bir atomik vahşet üzerine 1.il ağızdan son derece bilgilendirici bir eser okumak isteyenler için muhteşem bir eser tüm Japonya halkına hayranliklarimi iletiyorum efendim.