2024 21. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 22:02
Hem yazarı hem de yayınevini ilk kez deneyimlediğim bir kitaptı ve ikisinden de çok memnun kaldığımı söyleyebilirim :)) Birçok olay yaşandığı için keyifliydi okuması, sürüklendim gerçekten. Yayınevinin diğer tüm kitapları da böyle mi bilmiyorum ama içerisinde bolca resim vardı, çok hoş olmuş. Henüz izlemediğim filmiyle alakalı yapılan editleri çok estetik bulurdum, resimler sayesinde kitap da o hâle gelmiş. Öne çıkan kahramanlarımız Elizabeth ve Darcy sınıfsal olarak birbirinden oldukça farklılar, en başta kişilikleri de öyle. Elizabeth güneş, Darcy ay gibi; öyle zıtlar. Zamanla yaşanan olaylarla ikisi de kendilerindeki eksik kısımları fark edip telafi edecek. Elizabeth; Darcy'e karşı çok önyargılı davrandığını anlayacak, Darcy ise zaman zaman ne kadar çok gururlandığını fark edecek. Onlar bu eksik taraflarını fark edip kapatmaya dururken, birçok olay yaşanacak. Onlar bu olaylarla baş etmeye çalışırken birbirlerine de kapılacaklar yavaş yavaş. Sınıfsal anlamda aralarında uçurum bulunan bu iki tatlı insan tüm yaşanan olaylardan sağ çıkmayı başarıp kendilerindeki eksik kısımları da gördükten sonra beraber huzura erecekler mi dersiniz? Orasını da Jane Austen anlatsın.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202497,8bin okunma